Barcelona

Wandel door de Arc de Triomf van Barcelona

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Wist je dat Barcelona, net als Parijs, over een eigen Arc de Triomf beschikt? Het werd gebouwd als entree voor de wereldtentoonstelling van 1888. Bekijk het imposante rode bakstenen bouwwerk en wandel over de lange Passeig de Lluís Companys boulevard naar het prachtige Parc de la Ciutadella. Vergeet niet het stenen beeldhouwwerk aan de bovenkant te bekijken terwijl je onder de Arc doorloopt.  

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Leer Barcelona kennen als een local!

Fietsen is booming in Barcelona! Barcelona krijgt steeds meer fietspaden in alle delen van de stad. Het feit dat je maar een paar minuten hoeft te fietsen om bij het volgende hoogtepunt te komen maakt de fiets jouw beste keuze. Om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden en om niet te verdwalen in de stad, kun je het beste een fietstour met gids nemen.

Ga goed voorbereid naar Park Guëll

Het sprookjesachtige Park Guëll behoort met haar mooie mozaïeken en fraaie vergezichten terecht tot een van de topattracties van Barcelona. Het park is verdeeld in 2 delen. Eerst heb je het vrije toegang gebied dat gratis toegankelijk is voor alle bezoekers. Als tweede is er de monumentale zone, met alle hoogtepunten van het park, waarvoor je een kaartje nodig hebt. Koop je kaartje online om tijd en geld te besparen!

Word expert in het proeven van Jamón Ibérico

Jamón Ibérico (Spaanse ham) is de culinaire trots van Spanje. In de Jámon Experience ontdek je de geheimen achter deze hemelse delicatesse en ben jij na afloop zelf de keurmeester tijdens een hamproeverij, die gepaard gaat met een glas bier, wijn of cava. Deze activiteit is een must voor fijnproevers!