Activiteiten op Bali

Busrit van Nusa Dua naar Sanur

“Naast een goedkope en comfortabele rit, kan de enige stadsbus van Bali, de Sarbagita bus, je ook naar prachtige stranden brengen en je een blik op het lokale wild in de natuur geven!”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Transport is een grote kostenpost op Bali. Vanwege de gevaarlijke reputatie van brommers onder toeristen kun je ook een busrit maken met de openbare Sarbagita bus om zo de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Bali te bezoeken.

Als je genoeg tijd hebt kun je naar Nusa Dua gaan (neem de laatste halte in het BTDC gebied), zwem in de zee en wandel langs het prachtige gouden zandstrand binnen het luxueuze hotel complex. Er zijn ook restaurants, er is een winkelcentrum en je vindt hier lokale eettentjes die traditionele tipat cantok en drankjes verkopen binnen het complex, evenals een kunstmuseum, Museum Pasifika

Nog een interessante halte is het mangrove bos (stap uit bij de Galleria shopping mall aan de Bypass, loop dan naar het noorden en steek de rivier over). Je moet Rp. 20.000 betalen om dit mangrove bos te betreden (let op het plastic dat blijft steken in de steltwortels van de mangroves) en op het houten pad op stelten te lopen.

Sanur is ook een interessante stop (stap uit bij Matahari Beach, loop dan via het strand naar het zuiden naar Sanur). Het uitgestrekte strand is ideaal om te wandelen. Huur een kano (Rp 20.000) en meng je onder de lokale bevolking of huur een fiets (Rp 5.000/uur) en fiets langs de kustlijn om het lokale leven te zien dat zich goed mengt met de toeristenwereld. Als je in de middag op het strand van Sanur aankomt, probeer dan de legendarische Balinese 'vissenkopsoep' en bestel gebakken vis bij Mak Beng voor je lunch.

Als je nog meer wilt ontdekken daag jezelf dan uit om de GWK-Kota lijn (Koridor 1/ Line 1) te nemen om het GWK cultural park te bezoeken, of ga naar Denpasar en vang een blik op van de lokale omgeving. De prijs van de busrit is Rp 3.500 per rit.

TIP: Neem een boek mee of laad je smartphone helemaal op om je bezig te houden als je op de bus wacht, en neem de bus niet na zeven uur in de avond want de kans bestaat dat ze niet zullen stoppen om je op te halen!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Nusa Dua

Meer activiteiten in Bali

Bekijk alle activiteiten

Balinese Massage

“Ontdek vele verschillende schoonheidsbehandelingen in Bali inclusief de legendarische Balinese massage!”

Bezoek Monkey Forest, Mengwi Temple & Tanah Lot

Bezoek 3 beroemde bezienswaardigheden in één tocht; de Mengwi (Taman Ayun) Tempel, Monkey Forest en Tanah Lot. Het boeken van een tour heeft als voordeel dat je zonder moeite op de juiste locaties aankomt. Je wordt namelijk opgehaald bij je hotel, vervoerd per minivan met airco en begeleid door een Engels sprekende gids.

Duiken

“Net als surfen is duiken ook populair in Bali. Het eiland staat bekend om haar rijke maritieme leven en onderwaterjuwelen. Neem een duik voor een magische beleving!”