Toronto

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Laura Clarke

Openingstijden
De openingstijden variëren afhankelijk van het type winkel of restaurant en de locatie. De meeste winkelcentra openen om 9.00 uur en sluiten rond 21.00 uur. Supermarkten openen vaak iets vroeger en blijven langer open, van ongeveer 7.00-8.00 uur tot 23.00 uur. Er zijn ook supermarkten en buurtwinkels die 24 uur per dag open zijn, maar deze zul je niet snel in het centrum vinden. Kleine boetiekjes openen pas om 10.00 of 11.00 uur en sluiten over het algemeen om 20.00 uur. Op zondag is het een beetje een allegaartje. Sommige boetieks, bakkerijen en kleinere winkels zijn dan gesloten, of ze zijn een paar uur geopend, veelal van 12.00 tot 17.00 uur. Rondom de feestdagen zijn de meeste winkels langer en tot laat open.

Munteenheid en betalen
De munteenheid van Canada is de Canadese dollar, en $1,- staat ongeveer gelijk aan €0,66 (December 2017).
Veel bedrijven accepteren Amerikaanse dollars, maar ze hanteren een eigen wisselkoers en het wisselgeld is Canadese dollars. De meeste bedrijven accepteren pinpassen en creditcards, maar sommige kleinere bedrijven en bars accepteren alleen contant geld.

Pinautomaten
Er liggen vele banken en pinautomaten verspreid door de stad. Je kunt makkelijk geld wisselen bij een bankkantoor. Probeer onafhankelijke pinautomaten in buurtwinkels en bars te vermijden aangezien ze vaak hoge servicekosten in rekening brengen.

Suggestie of feedback?