Toronto

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Laura Clarke

Het Toronto Pearson International Airport ligt op ongeveer 28 kilometer buiten het stadscentrum. Naar het centrum rijden duurt ongeveer een half uur, en met het openbaar vervoer reizen kan ongeveer een uur duren, afhankelijk van je bestemming.

TTC-bus (Toronto Transit Commission)
De 192 Airport Rocket is een snelbus tussen het vliegveld en het Kipling-metrostation. Als je dicht bij een metrohalte verblijft, is dit een snelle manier om te reizen, vooral als je naar het westen moet. De 192 vertrekt elke 8-15 minuten. Een ononderbroken rit met de TTC kost $3,25 en je moet in de bus gepast betalen.

UP-Sneltrein
De UP-Sneltrein brengt je in 25 minuten naar Union Station, dat is ideaal als je in het centrum verblijft. Je kunt een enkel kaartje kopen, à $12,-, bij de ticketmachines op Toronto Pearson, bij de servicebalie in Terminal 1, of in de trein.

Gelicentieerde taxi's en limousines
Volg de borden naar de taxistandplaats aan het trottoir van de terminal, op het Arrivals-niveau. Gelicentieerde chauffeurs hebben een GTAA-nummerplaat op de bumper en een sticker op het raam. Je kunt met de chauffeur een vast tarief onderhandelen (houd rekening met $50,- tot $55,- plus een fooi van 15%).

Autoverhuur
In de parkeergarages op Level 1 van Terminal 1 en 3 bevinden zich autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Dollar/Thrifty, Enterprise, Hertz en National/Alamo. Maak van tevoren een reservering om er zeker van te zijn dat jouw auto klaarstaat.

Uber
Je kunt een Uber bestellen als je de app hebt gedownload. Prijzen verschillen, maar ze zijn over het algemeen vergelijkbaar met een taxirit.

Suggestie of feedback?