Toronto

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Laura Clarke

Men denkt dat Toronto een van de meest gevaarlijke steden in Canada is omdat de stad zo groot en levendig is, maar Toronto heeft eigenlijk de laagste misdaadcijfers van heel Canada. Dat betekent niet dat er geen misdaden gepleegd worden, maar het is hier statistisch gezien veiliger dan in andere grote steden in Canada.
Net zoals in elke grote stad is het niet aan te raden om ’s nachts alleen over straat te lopen, vooral niet als je een vrouw bent, maar er zijn geen specifieke wijken die toeristen ’s avonds laat zouden moeten vermijden.

  • Het is over het algemeen veilig om op een straat een taxi aan te houden – let er op dat het een taxi is van een gerenommeerd bedrijf (Beck Taxi, Co-op Cabs, CityTaxi, Diamond), en dat de identiteitskaart van de chauffeur duidelijk zichtbaar is.
  • Als je de Uber-app gebruikt om een Uber aan te vragen, let er dan op dat de nummerplaat van de auto overeenkomt met de nummerplaat die in de app staat weergegeven. Er worden meldingen gemaakt dat valse Uber-chauffeurs mensen in de stad oppikken, voornamelijk vrouwen.
  • Wees voorzichtig wanneer je de straat oversteekt. Autochauffeurs rijden nogal agressief, vooral wanneer ze afslaan, en fietsers houden vaak geen rekening met de verkeerslichten.
  • Wees ook voorzichtig wanneer je fietst! Houd je aan de verkeerslichten, en let goed op tramrails en agressief rijdende auto’s. Draag een helm (je ziet vele locals GEEN helm dragen, maar dat betekent niet dat jij dit voorbeeld moet volgen!).
  • Er is een fentanyl-crisis gaande in Toronto. Dit houdt in dat drugs, waaronder heroïne, cocaïne en verschillende pillen, besmet zijn met fentanyl wat kan leiden tot een overdosis.

Handige telefoonnummers:

  • Hulpdiensten (politie, brandweer of ambulance): 911
  • Politie (geen noodgeval): +1 416-808-2222
Suggestie of feedback?