Toronto

Wandeling

Jouw lokale TIX-gids: Laura Clarke

Volg deze wandeling, dompel je onder in kunst en cultuur, en geniet van het eten en drinken dat het westelijk deel van Toronto je te bieden heeft.

Begin nabij Kensington Market, aan het begin van Augusta Avenue (de kruising met College Street), en loop in zuidelijke richting naar 4 Life Natural Foods waar een op Miles Davis-geïnspireerde muurschildering (1) op de stenen muur prijkt. Op de markt zelf vind je nog veel meer kleurrijke straatkunst. Maak een stop bij Jumbo Empanadas (2) voor een Chileens hapje eten, of bij El Trompo (3) voor overheerlijk taco’s. Sla linksaf op Baldwin Street en proef een paar stukjes kaas in het winkeltje Cheese Magic (4). Loop Kensington Avenue in en stap een paar vintagewinkels binnen, zoals Courage My Love (5) en Dancing Days (6). Wandel daarna terug naar Baldwin Street en loop door totdat je in Chinatown staat. Koop in Hong Kong Island Bakery (7) een aantal met rode bonenpasta gevulde broodjes of gedraaide kokosnootkoekjes, en bezoek een aantal toeristische souvenirwinkeltjes (8) vol leuke en aparte hebbedingetjes.

Wandel verder over Spadina Avenue tot aan Queen Street waar je Graffiti Alley (9) in kunt duiken, een 1-kilometer lange steeg versierd met kleurrijke straatkunst. Na dit omweggetje sta je weer op Queen Street bij een van de beste boekenwinkels van de stad, Type Book (10) (ze staan net zo bekend om hun mooie etalages als de uitstekende selectie literaire boeken). Haal bij White Squirrel een Americano, en neem deze mee naar de overkant, naar Trinity Bellwoods Park (11). Ga even op een bankje zitten en kijk naar mensen, of loop iets verder naar het noorden, naar het centrum van park. Hier ligt de ‘Dog Bowl’ (12), een speciaal stukje park waar honden mogen rennen en spelen. Bewonder het standbeeld van de wolf (13) naast de speeltuin, en haal iets lekkers te eten op de boerenmarkt (14) in de uiterste noordwestelijke hoek van het park (alleen op dinsdag). Als je nog een plekje over hebt voor een toetje, ga dan in de rij staan voor een populair (en bijzonder) softijsje met actieve houtskool bij iHalo Krunch (15).

Blijf nu in Queen Street in westelijke richting lopen. Je kunt hier een aantal galeries met moderne kunst bezoeken, zoals Mulherin (16), Twist (17), Paul Petro Contemporary Art (18) en Victor Gallery (19). Ga naar populaire boetiekjes zoals Coal Miner’s Daughter (20) en Fawn (21) voor coole, trendy kleding en accessoires.

Sla rechtsaf op Ossington Avenue en bezoek Bellwoods Brewery (22) voor een ambachtelijk biertje (en je kunt ook een aantal kopen om mee te nemen). Haal een lekker hapje Singapoors ‘street food’ in Hawker Bar (23), en ga daarna naar de kleine bar - en lokale favoriet - Communist’s Daughter (24) voor een glaasje wijn of een tapbiertje. Sluit je avond af met typische volksmuziek in Dakota Tavern (25), op de hoek van Dundas Street en Ossington Avenue.  

Suggestie of feedback?