Rome

Doorzoek de kraampjes van de historische Campo de' Fiori markt

Jouw lokale TIX-gids: Monica Nardella

Na een aangename wandeling door het stadscentrum, kun je een stop maken op het prachtige Campo de' Fiori plein. Hier kun je tijdens de dagelijkse en levendige markt rondneuzen bij verscheidene kraampjes, vol met lokale producten. Op de markt kun je bloemen, fruit, groente of kunst en handwerk kopen. Mis vooral de krokante "pizza bianca met mortadella" (een typisch Italiaanse gedroogde worst op een versgebakken pizza) niet die verkocht wordt in de historische bakkerij op dit plein.

Suggestie of feedback?

Meer in Rome

Bekijk alle tips

Geniet van de echte Cacio e Pepe in Trastevere

Eet de echte "Cacio e Pepe" (Kaas en Peper) als je in Rome bent. Dit typische gerecht uit Rome bestaat uit zwarte peper, Pecorino Romano kaas en lange pasta zoals spaghetti (of tonnarelli waarbij de romige saus gemaakt wordt van enkele lepels zetmeelrijke pastawater) geserveerd in een knapperig Parmezaanse kom. De beste plek om dit heerlijke gerecht te proeven is op Piazza di Santa Cecilia, één van de charmante pleinen van het Trastevere district. In de zomerperiode staan de tafels buiten op het voetgangers gebied, weg van de stadsgeluiden en dichtbij de indrukwekkende Basilica.

Rust uit op een deken in één van de stadsparken

Luier op een kleurrijke deken in één van de vele stadsparken in Rome: Villa BorgehseVilla PamphiliVilla AdaVilla Torlonia en nog veel meer. Na het genot van je voorverpakte al fresco maaltijd doe je een dutje of lees je een boek maar vergeet niet gewoon te genieten van het moment. Net doen als de lokale bewoners kan niet eenvoudiger! Alle parken zijn zeer rustgevend, bieden vele prachtige plekjes, musea, kunstwerken en bezienswaardigheden. Geniet van jouw rustmoment!

Vespa tour door de stad

Doe de Vespa Tour, net als Gregory Peck en Audrey Hepburn deden in de Oscar winnende film "Roman Holiday"! Op deze romantische manier van toeren door de Eeuwige Stad krijg je de kans om dezelfde plekken te bezoeken als de verslaggever en de prinses: Steek je hand in La Bocca della Verità (Mond van de Waarheid) een oude waterspuwer bij de Basilica di Santa Maria in Cosmedin.