Winkelen in Reykjavik

Skolavordustigur

“Struin op je eigen tempo van Hallgrímskirkja langs Skólavörðustígur om IJslands design, muziek en literatuur te ontdekken, en stop onderweg voor een lekker kopje koffie. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Skólavörðustígur reikt van Hallgrímskirkja tot aan Laugavegur, en hier zijn grote ketens zoals Geysir gevestigd, maar ook kleine lokale merken zoals Eggert the Furrier; de kleurrijke kledingwinkel The Naked Ape; verschillende handwerkwinkeltjes; en muziekwinkel 12 Tónar, waar je zomaar Bjòrk of bandleden van Sigur Rós tegen het lijf kunt lopen.

Dit is ook de beste plek om een typische lopapeysa (IJslandse trui) te kopen. Hoewel ze werden bedacht in het midden van de 20e eeuw, zijn deze populaire truien nu een symbool van IJslands fashion design. Hier liggen vele winkels die lopapeysur (meervoud van lopapeysa) verkopen, maar de IJslandse Handbrei Vereniging verkoopt alleen handgebreide stukken in elke vorm, maat en kleur die je maar kunt bedenken.

TIP: Lopapeysur zijn misschien duur, maar ze gaan een eeuwigheid mee. De olie in de warme wol zorgt ervoor dat ze waterbestendig zijn.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Skólavörðustígur | Openbaar vervoer: Strætó BSÍ 1, 3, 5, 6, 14, 15