Winkelen in Reykjavik

Austurstræti

“Winkel, eet, drink, skateboard en zie hoe het gewone leven voorbij loopt in het gebied van Austurstræti tot het Ingólfstorg Plein, en de omliggende straten. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Austurstræti is een van de grote winkelstraten in het centrum van Reykjavik en, behalve de vele bars, restaurants en papegaaiduikerwinkels, zijn er nog een aantal unieke winkeltjes in dit gebied te vinden. Ga naar het Pósturinn (postkantoor) om een aantal gewilde IJslandse postzegels te kopen, bezoek Thorvaldsen Bazar dat al meer dan 110 jaar bestaat en gebreide producten verkoopt, of ga naar Gyllti Kötturinn voor damesmode.

Boekenwinkel Eymundsson is perfect om een aantal kaarten van IJsland, literatuur of prachtige fotoboeken te kopen, en Kirsuberjatréð op Vesturgata 4 verkoopt unieke sieraden gemaakt van vissenhuid of paardenhaar, en andere IJslandse designs.

TIP: Austurstræti 22 is zowel het nieuwste als het oudste huis in deze straat, aangezien het eigenlijk uit 1801 stamt, maar een groot deel van het huis opnieuw werd opgebouwd na een grote brand in 2008.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Austurstræti | Openbaar vervoer: Strætó Menntaskólinn í Reykjavík / MR - Route 1, 6, 14