Activiteiten in Reykjavik

Reykjanes Schiereiland Tour

“Het wordt vaak over het hoofd gezien dankzij haar beroemde buren, maar het prachtige en rotsachtige Reykjanes is veel meer dan alleen de Blue Lagoon. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Het Reykjanes schiereiland is een van de meest winderige hoeken van IJsland, en draagt nog alle littekens die ontstaan zijn tijdens de formatie van dit vulkanische eiland; van mosbedekte lavavelden bij Geitafell en de geothermische zwavelvelden van het Reykjanes UNESCO Glabal Geopark, tot de Lavatunnel bij Raufarhólshellir. Als je langs de kust richting het noorden reist, kom je langs de ruige kliffen van Hafnaberg voordat je de Miðlína-brug bereikt, waar je van de Euraziatische naar de Noord-Amerikaanse tektonische plaat kunt lopen.

TIP: Er zijn veel verschillende tours te boeken, afhankelijk van je budget, grootte van de groep, etc. Een aantal van de meest bekende tourbedrijven zijn Reykjavik Excursions en Extreme Iceland. Je kunt natuurlijk ook een auto huren.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Nesvegur

Meer activiteiten in Reykjavik

Bekijk alle activiteiten

The Settlement Exhibition

“Het is moeilijk voor te stellen dat Reykjavik oorspronkelijk één boerderij was, maar onder het beton liggen de overblijfselen van het zware leven dat deze dappere kolonisten hebben moeten verduren. ”

IJslandse Kooklessen

“Je wordt absoluut verliefd op de IJslandse keuken tijdens je bezoek – waarom zou je dan niet leren hoe je de gerechten thuis zelf kunt maken?”

Aurora Reykjavik

“Mocht je niet het geluk hebt gehad om het Noorderlicht te zien, dan kun je altijd nog het Aurora Reykjavík Museum bezoeken. ”