Reykjavik

Openingstijden en Betalen

Jouw lokale TIX-gids: Sibéal Turraoin

Openingstijden
Over het algemeen zijn banken en postkantoren open van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 16.00 uur.
Bars sluiten op zondag tot en met donderdag om 1.00 uur, en op vrijdag en zaterdag tussen 4.00 en 6.00 uur.
Winkels en cafés zijn over het algemeen open op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, en sluiten op zaterdag om 16.00 uur. Winkelcentra hebben wel ruimere openingstijden, maar de meeste winkels zijn op zondag gesloten.

Houd er rekening mee dat veel bedrijven en attracties buiten het zomerseizoen (seizoen van juni tot begin september) beperkte openingstijden hebben. De openingstijden op feestdagen zijn ook vaak beperkt, en soms zijn attracties dan helemaal niet open.

Nationale feestdagen:
Nieuwjaarsdag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Paaszondag, Paasmaandag, Eerste dag van de Zomer (april), Dag van de Arbeid (1 mei), Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag, Onafhankelijkheidsdag (17 juni), Dag van de Handel (eerste maandag van augustus), Kerstavond, Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, Oudjaarsdag.

Munteenheid
De munteenheid van IJsland is de Króna (meervoud Krónur) en wordt vaak afgekort tot ISK. Sommige bedrijven accepteren dollars en euro’s, maar het is wel handig om geld eventueel om te wisselen bij een bank, of om geld op te nemen bij een van de vele pinautomaten. Hoewel veel bedrijven hun prijzen is euro’s of dollars laten zien, worden Knónur in rekening gebracht.

IJsland heeft een van de hoogste bankkosten ter wereld, maar dat weerhoudt de IJslanders er niet van om hun plastic kaarten te gebruiken. Slechts een paar plekken accepteren geen bankkaarten, waaronder de Strætó stadsdienst (maar de intercity weer wel). Contacteer, voordat je gaat reizen, je bank om ervoor te zorgen dat je bankpas in het buitenland gebruikt kan worden. Een pinpas is essentieel als je onbemande betaalmachines wilt gebruiken, zoals bij tankstations, maar de meeste aankopen in winkels kunnen worden betaald met een creditcard en handtekening.

Suggestie of feedback?