Reykjavik

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Sibéal Turraoin

Reykjavik heeft twee luchthavens, maar bijna alle internationale vluchten landen op Keflavík International Airport, ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van de stad. Reykjavíkurflugvöllur (Reykjavik Airport) is het vliegveld voor voornamelijk binnenlandse vluchten, en enkele vluchten naar Groenland.

Van en naar Reykjavíkurflugvöllur (Reykjavik Airport)

Strætó Route 15 komt langs Reykjavíkurflugvöllur, en je loopt binnen 4 minuten naar BSÍ, de voornaamste busterminal van Reykjavik. Maar als in je de binnenstad verblijft, kun je er ook naartoe lopen vanaf het vliegveld.

Van en naar Keflavík International Airport

  1. Lokale openbare busdiensten
    Strætó Route 55 KEF Airport - Reykjavik duurt ongeveer 70 minuten. Er zijn negen busritten per dag op doordeweekse dagen.
  2. Flybus en Gray Line Airport Services
    Reykjavík Excursies Flybus (vanaf 2500 ISK voor een enkeltje) of Gray Line Airport Express (vanaf 2400 ISK voor een enkeltje) rijden beiden van en naar Keflavík International Airport en de ritten duren ongeveer 45 minuten. De bussen vertrekken op regelmatige tijden buiten de aankomsthal en hebben gratis Wifi. Voor een hoteltransfer rekent de Flybus een toeslag, maar de Airport Express niet. Houd er wel rekening mee dat bussen tegenwoordig nog maar beperkt door het centrum van Reykjavik kunnen rijden. Flybus vertrekt elk uur, op het halve uur, vanaf BSÍ tussen 2.30 en 22.30 uur, en Gray Line vertrekt van haar eigen terminal tussen 3.00 en 22.00 uur. Winterdiensten (van ongeveer november tot maart) zijn beperkter. Beide busbedrijven bieden ook een stop aan bij de Blue Lagoon, inclusief entree, voor een extra toeslag bovenop de ritprijs. Kijk op hun websites voor meer informatie.
  3. Taxi
    Taxiritten van en naar Keflavík Airport kosten over het algemeen zo rond de 20.000 ISK.
Suggestie of feedback?