Reykjavik

Wandeling

Jouw lokale TIX-gids: Sibéal Turraoin

Start de dag vroeg en haal een vers gebakje bij Brauð og Co (1), en wandel naar Leifur Eiríksson (2) om aldaar je ontbijtje te eten en de Hallgrímskirkja (3) te bewonderen voordat de toeristenmassa arriveert, of ga naar de toren van de kerk en geniet van het uitzicht in de ochtend. Als het een mooie dag is, ga dan naar het Grótta Island Lighthouse (4) met een WOWcitybike, of, als het niet zo’n mooie dag is, ga naar het National Museum of Iceland (5), The Settlement Exhibition (6) of het Saga Museum (7) om meer te leren over de lokale geschiedenis. Loop langs het Alþingi (8), ’s werelds oudste Parlementsgebouw, en struin door de winkelgebieden Laugavegur en Bankastræti (9), Austurstræti (10) en Skólavörðustígur (11) om een aantal souvenirs te kopen.

Je zult nu wel trek hebben, dus ga lekker lunchen bij Cafe Loki (12), The Laundromat Café (13) of bij Noodle Station (14). Pak in de namiddag de veerboot naar Viðey Island (15) als het weer goed is, of bezoek de Harpa Concert Hall (16). Als het niet te bewolkt is, neem dan de bus naar Perlan (17) om meer te leren over de natuur in IJsland, en om van de prachtige panoramische uitzichten over de stad te genieten. Als je je waterbestendige kleding bent vergeten, duik dan binnen bij het Phallological Museum (18), Whales of Iceland (19) of Aurora Reykjavík (20).

Je bent nu waarschijnlijk behoorlijk uitgeput, dus neem Strætó 14 naar het Laugardalslaug Swimming Pool (21) om wat te ontspannen en je batterij weer op te laden. Loop op de weg terug naar de stad even binnen bij Lækjarbrekka (22) of Íslenski Barinn (23) voor een traditioneel IJslands diner. Eindig je dag door naar de zonsondergang te kijken, of de Aurora Borealis als je geluk hebt, bij Sólfar (24), en maak een stop bij het Punk Museum (25) met z’n ruime openingstijden. Als je nog wat energie over hebt, ga dan tot in de late uurtjes stappen. Heb je toch nog honger, oefen dan je IJslands wanneer je een hotdog bestelt bij Bæjarins Beztu Pylsur (26) – en onthoud, "eina með öllu“!

Suggestie of feedback?