Bezienswaardigheden in Parijs

Sainte-Chapelle

“Deze intieme, weelderig versierde kapel is een gotisch juweeltje, met prachtige glas-in-loodramen en een indrukwekkende architectuur. ”

- Selina woont al sinds 2016 in Parijs

Sainte-Chapelle werd in de 13e eeuw gebouwd op Île de la Cité, en wordt vaak over het hoofd gezien door zijn beroemde buurvrouw Notre-Dame. Sainte-Chapelle bevindt zich in het Palais de la Cité, dat tot aan de 14e eeuw de koninklijke residentie was, en heeft een van de meest indrukwekkende collecties middeleeuws glas-in-lood ter wereld. De betoverend mooie glazen panelen in de Heilige Kapel beelden meer dan 1.000 scènes uit het Oude en Nieuwe Testament uit.

TIP: Bezoek de kapel op een zonnige dag om het in al z’n glorie te bewonderen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Boulevard du Palais 8 | Openbaar vervoer: Cité / Saint-Michel Notre-Dame | Website: http://www.sainte-chapelle.fr/en/

Meer bezienswaardigheden in Parijs

Bekijk alle bezienswaardigheden

Arc de Triomphe

“Deze triomfboog kijkt uit op de Champs-Élysées, en is de grootste ter wereld. ”

Jardin du Luxembourg

“Deze natuurrijke oase in de binnenstad, met prachtige bloembedden, weelderig groene gazons en met bomen omzoomde promenades, is ideaal voor gezinnen. ”

Paleis van Versailles

“Frankrijk heeft zich op gruwelijke wijze van de koninklijke familie ontdaan, maar gelukkig werd de pracht en praal van Versailles gespaard. ”