Bezienswaardigheden in Miami

Freedom Tower

“De Freedom Tower is een oud hoofdkwartier van een krant dat werd omgebouwd tot monument voor Cubaanse vluchtelingen, en is nu een indrukwekkend museum voor hedendaagse kunst in Miami Dade College.”

- Carissa woont al sinds 2009 in Miami

De Freedom Tower in Miami is voor vele waardevolle doeleinden gebruikt in de loop der jaren waarmee het een belangrijke bezienswaardigheid in het gebied is geworden. Dit gebouw ligt aan Biscayne Boulevard en behoort tot de Miami Dade College campus, waar het dienst doet als een museum voor de hedendaagse kunst.

In het verleden was de Freedom Tower het hoofdkwartier van een krant, The Miami News en werd later omgebouwd tot een locatie voor Cubaanse vluchtelingen waar documenten en archieven verwerkt werden. Het werd daarna een museum en monument voor de mensen die gevlucht zijn uit Cuba.

De beroemde Cubaans-Amerikaanse zanger Cella Cruz werd hier ook vereeuwigd in 2003.

TIP: De tentoonstellingen en lezingen in de Freedom Tower wisselen regelmatig dus controleer het huidige aanbod op http://www.mdcmoad.org wanneer je in de stad bent.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Biscayne Boulevard 600 | Website: http://www.mdcmoad.org

Meer bezienswaardigheden in Miami

Bekijk alle bezienswaardigheden

Shuckers Waterfront Grill

“Een historische bar aan het water en een plek met veel visgerechten die nooit verveelt!”

Coral Castle Museum

“Een wonderbaarlijke stenen kasteel, opgedragen aan de "Sweet Sixteen" liefde van Edward Leedskalnin die zijn hart brak, slechts één dag voor hun bruiloft.”

X-treme Rotsklim Centrum van Miami

“Of het nou regent of niet, dit "indoor" rotsklim programma biedt volop mogelijkheden om actief te blijven.”