Bezienswaardigheden in Londen

ArcelorMittal Orbit

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Deze bijzondere bezienswaardigheid is relatief nieuw in Londen en werd gebouwd voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2012 in Londen. De ArcelorMittal Orbit is een openbaar kunstwerk dat is ontworpen door wereldberoemde kunstenaars Sir Anish Kapoor en Cecil Balmond. Je kunt het kunstwerk betreden en vanaf het uitkijkplatform het adembenemende uitzicht over Oost-Londen bewonderen. In de zomer van 2016 opent een nieuwe sensationele attractie in The Orbit: The Slide, ‘s werelds langste tunnelglijbaan. Glij met een snelheid van 24 kilometer per uur van 178 m hoogte terug naar aarde!

TIP: Het uitkijkplatform kan gesloten zijn bij slecht weer. Raadpleeg daarom bij slecht weer de officiële website voor het laatste nieuws.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Thornton Street | Openbaar vervoer: Stratford station | Website: http://arcelormittalorbit.com

Meer bezienswaardigheden in Londen

Bekijk alle bezienswaardigheden

Borough Market

“Een droombestemming voor gastronomiefreaks waar de levendige kleuren en heerlijke geuren je zintuigen strelen!”

Victoria Park

“Ik heb geluk dat ik dit schitterende park net om de hoek heb liggen! Op een zonnige dag kom ik hier graag om te wandelen langs Regent's Canal en de mooie meertjes.”

BFI Imax

Een koude, regenachtige dag is een perfect excuus om je te verschuilen in de BFI IMAX. Maak het jezelf gemakkelijk in de warme ruimte en bekijk een recente film op het grootste bioscoopscherm van het Verenigd Koninkrijk! Het geweldige geluidssysteem maakt deze werkelijk meeslepende ervaring helemaal af.