Londen

Wijken

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Je kunt Londen indelen in de volgende vijf gebieden: Centraal-, Noord-, Oost-, Zuid- en West-Londen.

Centraal-Londen
Meestal de hoofdbestemming voor toeristen. Hier vind je de grote winkelgebieden Oxford Street, Regent Street, Covent Garden, het entertainmentdistrict dat bestaat uit Soho, Piccadilly Circus en the Strand. Verder vind je er de beroemde attracties zoals Buckingham Palace, British Museum en Hyde Park.

Noord-Londen
Camden
is een alternatieve wijk met geweldige markten waar je terecht kunt voor vintage, gothic- en punkkleding en streetfood van over de hele wereld. De wijk Angel heeft leuke koffiezaakjes en boetieks. In Primrose Hill en Hampstead Heath vind je veel groen en een relaxte sfeer.

Oost-Londen
De meest trendy en bruisende wijk van Londen. Shoreditch staat bekend om zijn onafhankelijke koffiezaakjes, vintagewinkels, straatkunst en markten. Hoxton wordt ook wel de Silicon Valley van het Verenigd Koninkrijk genoemd en is de hang-out voor creatieve ondernemers. Ga naar Hackney voor geweldige bars, clubs en restaurants.

Zuid-Londen
In Greenwich heerst een unieke sfeer en deze wijk heeft nog steeds een sterke band met het maritieme verleden van Groot-Brittannië. Verken Greenwich Park en breng een bezoek aan de imposante gebouwen van het Old Royal Naval CollegeSouthwark is een gebied ten zuiden van de Theems. Hier vind je de London Bridge en de beroemde markt Borough Market. Ten oosten van Southwark ligt Bermondsey, een schitterend gebied met luxe restaurants, wijnbarretjes en de indrukwekkende White Cube Gallery. Ten zuiden van de rivier vind je ook de culturele spil South Bank met diverse kunstinstituten zoals het Tate Modern voor moderne kunst, het National Theatre voor theater, het Southbank Centre voor muziek en het British Film Institute voor film.

West-Londen
De duurste appartementen van Londen vind je in Kensington & Chelsea. Het is niet verrassend dat deze wijken ook de meest luxe winkelgebieden van de stad hebben. De beroemde markt op Portobello Road en de vele antiek- en vintagewinkels en galerieën maken Notting Hill tot een populaire bestemming voor locals en toeristen. Little Venice staat bekend om zijn pittoreske grachten en de smalle bonte woonboten.

Suggestie of feedback?