Kopenhagen

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Pia Marsh

Copenhagen Kastrup Airport ligt ongeveer 8 kilometer buiten het stadscentrum. Afhankelijk van het vervoer dat je kiest, kan een transfer tussen de 15-40 minuten duren.

Metro: Pak de M2 in Terminal 3 (in de richting van Vanløse Station). Alle metro’s rijden in dezelfde richting vanaf het vliegveld, dus je kunt eigenlijk niet de verkeerde pakken. De metro’s rijden overdag om de 4-6 minuten, en ’s nachts om de 15-20 minuten. De rit naar het Nørreport Station vanaf het vliegveld duurt ongeveer 13 minuten. Je kunt een ticket kopen op het station, en bij de DSB-ticketbalie in Terminal 3.

Trein: Treinen vertrekken vanaf Terminal 3 en rijden overdag elke 10 minuten, en 's nachts zo'n 1 tot 3 keer per uur. De treinrit van het vliegveld naar Copenhagen Central Station duurt ongeveer 13 minuten. Je kunt een ticket kopen bij de kaartjesautomaten in Terminal 3, en bij de DSB-ticketbalie.

Bus: Bus 5A brengt je direct, in ongeveer 30-35 minuten, naar Copenhagen Central Station, en stopt onderweg bij vele andere centraal gelegen locaties. De bus vertrekt overdag elke 10 minuten, en rijdt iets minder frequent gedurende de nacht. Je kunt een ticket kopen bij de kaartjesautomaat in Terminal 3, of in de bus zelf.

Taxi: Er staan veelal taxi’s buiten elke terminal die je, in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het verkeer, van het vliegveld naar het centrum van Kopenhagen brengen. Zo’n ritje kost ongeveer DKK 250-300.

Suggestie of feedback?