Kopenhagen

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Pia Marsh

De openingstijden van winkels in Kopenhagen verschillen. De meeste winkels zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur op maandag tot en met donderdag, van 10.00 tot 17.00 uur op vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag en van 12.00 tot 16.00 uur op zondag. Warenhuizen en supermarkten blijven meestal langer open. Kiosken en buurtwinkels waar men tabak, alcohol, kranten en basislevensmiddelen verkopen zijn vaak 24/7 open, of tot de vroege ochtend. Bakkerijen, bloemenzaken en souvenirwinkels zijn veelal zeven dagen per week geopend.

Munteenheid en betalen
De munteenheid van Denemarken is de Deense Kroner. Je kunt op de meeste plekken met een pinpas of creditcard betalen, maar het kan zijn dat er bijkomende kosten in rekening worden gebracht als je met een buitenlandse kaart betaalt. Je kunt in sommige hotels wel in een andere munteenheid betalen.

Geldautomaten en wisselen
Er zijn tal van pinautomaten te vinden in de stad. Als je geld wilt wisselen, kun je naar een groot kantoor van een bank gaan in het stadscentrum of geld wisselen op het centraal treinstation. Er zijn ook een aantal wisselkantoren in het stadscentrum gevestigd. Forex is een van de meest populaire en betrouwbare wisselkantoren. Banken en wisselkantoren rekenen een toeslag voor deze transacties, dus het is slim om de wisselkoersen en transactiekosten van verschillende plekken met elkaar te vergelijken.

Feestdagen
Er zijn bepaalde feestdagen waarop veel winkels zijn gesloten, waaronder Nieuwjaarsdag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Paaszondag, Paasmaandag, Gebedsdag, Hemelvaart, Pinksteren, Pinkstermaandag, Kerstavond, Kerstdag en Tweede Kerstdag. De exacte data van deze feestdagen variëren per jaar, dus het is aan te raden om deze voordat je naar Kopenhagen reist op te zoeken.

Suggestie of feedback?