Kopenhagen

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Pia Marsh

Kopenhagen is over het algemeen een hele veilige stad, en wordt op veel gebieden zelfs veiliger bevonden dan andere Europese of Amerikaanse steden. Desalniettemin moet je wel altijd goed opletten, en is het slim om een paar voorzorgsmaatregelen te nemen.

  • Wees op je hoede voor zakkenrollers bij Copenhagen Central Station en in de omliggende gebieden. Dit is namelijk een druk gebied waar veel toeristen komen, waardoor het een hotspot is voor dieven. Wees alert wanneer er bijzonder veel mensen rondlopen of bijeen staan, en neem alleen spullen mee op pad die je ook echt nodig hebt.
  • In de afgelopen tijd hebben er in Nørrebro een aantal schietpartijen plaatsgevonden die gerelateerd zijn aan bendes, vooral rond Blågårdsgade en het Rode Plein. Hierdoor zie je veel politie op straat rondlopen in deze gebieden, en inwoners en toeristen wordt aangeraden om ’s avonds extra alert te zijn. Blijf op de hoogte van de situatie met informatie op de Engelse nieuwswebsite CPH Post Online, en ga weg indien je op een locatie staat, of wanneer je je in situatie bevindt, die verdacht of dreigend lijkt.
  • Hoewel Christiania een veilige plek is om te bezoeken, wordt toeristen aangeraden om de regels die de locals hebben gesteld op te volgen. Christiania staat er om bekend dat er illegale hash wordt gedeald, en de gedragsregels zorgen ervoor het er voor iedereen veilig blijft.
  • De binnenstad – vooral het gebied rond Strøget en het Stadhuis – wordt ’s avonds en vooral in het weekend erg druk. Het is er over het algemeen veilig, maar het is wel verstandig om extra oplettend te zijn voor zakkenrollers en opstootjes die worden veroorzaakt door dronkelingen.  
  • Fietsdiefstal komt vaak voor in Kopenhagen. Zorg ervoor dat je een slot koopt die van goede kwaliteit is.

Handige telefoonnummers:

  • Politie: 114
  • Hulpdiensten: 112
Suggestie of feedback?