Kaapstad

Wandeling

Jouw lokale TIX-gids: Jodi Lucas

Deze rustige wandeling door het centrum van Kaapstad brengt je langs mooie historische plekken, levendige straatmarkten, bars en galeries.

De wandeling begint bij het Kasteel de Goede Koop (1) in Darling Street. Vanaf deze plek wandel je rustig naar het District Six Museum (2) dat vol geschiedenis en aandenkens zit, evenals een indrukwekkende collectie items zoals foto’s, schilderijen en kunstvoorwerpen. Wanneer je je dagelijkse portie geschiedenis achter de kiezen hebt, sla je linksaf naar Buitenkant Street en neem je de kleurrijke straatkunst in je op. Hierna glip je Truth Coffee (3) binnen voor ’s Werelds Beste Koffie, en een rondleiding door de branderij en de bonenkamer.

Wanneer je hebt bijgetankt, loop je naar Gallery Lane waar de South African National Gallery (4), de South African Jewish Museum (5) en de Company Gardens (6) gevestigd zijn. Deze weelderig groene tuinen worden ook wel de groene longen van de stad genoemd. Ze zijn in de jaren 1600 aangelegd om groenten en fruit te verbouwen voor de zeelieden die aanmeerden aan Kaap de Goede Hoop. Tegenwoordig kunnen bezoekers zich neervlijen in de schaduw van de eeuwenoude bomen, de eekhoorntjes voeren, schaken met levensgrote stukken of over de met bomen omzoomde straten wandelen richting het Planetarium (7), de Houses of Parliament (8) en de Iziko Slave Lodge (9).

Volg de heuvelhelling, langs bomen en perfect gemaaide gazons, naar Wale Street waar je bijzondere historische bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van St. George (10) kunt bezoeken. Hierna kun je winkelen in het nabijgelegen en gelijknamige St George’s Mall (11). Bij het winkelcentrum sla je linksaf naar het bruisende Greenmarket Square (12) dat vol staat met kraampjes waar men curiosa van over het hele continent verkopen. Ga hierna naar Short Market Street om de moderne kunstwerken in het New Heritage Gallery (13) te bewonderen, en drink dan een lekker koud biertje onder het genot van livemuziek in het House of Machines (14).

Met een verfrissend drankje achter de kiezen loop je naar Long Street om de unieke, oude architectuur te bewonderen die uit de vroege 19e eeuw stamt, en tussendoor kun je in de aparte winkeltjes snuffelen, zoals Long Street Antique Arcade (15), Merchants on Long (16) en de oudste boekenwinkel van de stad Clarke’s (17). Hierna sla je linksaf op Pepper Street, en loop je naar de Lion Street Heritage Staircase (18) voordat je verder doorloopt naar het levendige district Bo-Kaap. Hier vind je het Bo-Kaap Museum (19) en de kleurrijke Bazaar (20).

Als je een rondleiding wilt maken met een gids, of als je je wilt aansluiten bij een groep, dan biedt Free Walking Tours Cape Town verschillende leuke rondwandelingen aan met een lokale gids die de groep meeneemt door de meest historische straten van de stad.

Suggestie of feedback?