Kaapstad

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Jodi Lucas

Openingstijden
Winkels en warenhuizen zijn over het algemeen van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur geopend, en op zondag van 9.00 tot 19.00 uur. De openingstijden voor supermarkten wijken iets af. Deze zijn doordeweeks namelijk vaak van 8.00 tot 20.00 uur geopend, en van 8.00 tot 19.00 uur in het weekend.

Weekendmarkten zijn nogal een happening hier, en je kunt op deze markten tal van verschillende curiosa, overheerlijk eten, verfrissende cocktails en vintage verzamelobjecten kopen. De meeste markten zijn van 8.00 tot 16.00 uur geopend, maar de beroemde avondmarkten sluiten pas rond 22.00 uur, en er is ook vaak live entertainment.

Munteenheid en betalen
De munteenheid van Zuid-Afrika is de Rand (ZAR) maar de meeste winkels accepteren betalingen met bankkaarten. MasterCard en VISA worden vrijwel overal geaccepteerd, maar er zijn maar weinig plekken waar je met American Express kunt betalen.

Het is niet aan te raden om met veel contant geld rond te lopen, en ’s avonds op straat bij een pinautomaat geld pinnen is ook niet heel veilig. Als je geld moet opnemen, doe dat dan bij een pinautomaat in een van de grote warenhuizen, zoals het V&A Waterfront.

Suggestie of feedback?