Kaapstad

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Jodi Lucas

Wanneer je bent aangekomen op Cape Town International Airport, heb je keuze uit verschillende soorten transfers voor elk type reiziger. Privé-shuttlediensten, de betrouwbare openbare busdienst en taxi’s staan allemaal voor je klaar bij de hoofdingang van het vliegveld.  

Shuttledienst
Als je met je familie reist, of veel bagage bij hebt, dan is een shuttledienst de beste optie. De shuttle rijdt van het vliegveld naar het centrum van Kaapstad en andere bestemmingen. De ritprijs hangt af van je bestemming, en het is aan te raden om de shuttle vooraf te reserveren.

MyCiTi Bus
Het MyCiTi Busnetwerk is de meest betrouwbare openbaarvervoersdienst van Kaapstad, waardoor het ook de meest populaire manier is voor locals en toeristen om door de stad te reizen. De pendeldienst rijdt elk half uur tussen het Cape Town International Airport en het Civic Centre in het centrum van Kaapstad. Houd er wel rekening mee dat je niet met contant geld kunt betalen; je moet een myconnect-kaart kopen op het vliegveld. Eenmalige gebruikers kunnen een enkel kaartje kopen voor R100,-.

Autoverhuur
Er liggen een aantal autoverhuurbedrijven bij het vliegveld (Avis, Europcar, First Car Rental, Bidvest Car Rental, Hertz, Tempest, Woodford en Thrifty). Je vindt deze aan de voorkant van het Transport Plaza en Central Terminal Building. Je kunt er makkelijk komen via de twee voetgangerstunnels die aan weerszijden van de terminal liggen. Vooraf een auto reserveren is niet per se noodzakelijk, maar het is wel aan te raden.

Taxi
Reizigers kunnen ook met een Touch Down Taxi naar de stad reizen. Dit is de officiële taxidienst van het vliegveld. Je kunt ze bellen op +27-021 (0)836520786 of +27-021 (0)825697555.

Uber
Er rijden veel Uber-auto's rond op het vliegveld, dat maakt een ritje met Uber een van de snelste manieren om naar de stad te reizen.

Suggestie of feedback?