Kaapstad

Openbaar vervoer

Jouw lokale TIX-gids: Jodi Lucas

Het openbaar vervoer in Kaapstad heeft niet de beste reputatie wat betreft betrouwbaarheid, maar het is wel ‘kleurrijk’ en efficiënt, en je hebt keuze uit tal van vervoersmiddelen, afhankelijk van wat je eindbestemming is.

Uber
Uber is een bijzonder efficiënte (en de meest betrouwbare) manier om te reizen. Hoewel Uber zowel de tijd als het aantal gereden kilometers in rekening brengt, zijn de kosten over het algemeen lager dan een ritje met een taxi die met een meter rijdt. Je kunt met een pinpas, creditcard of contant geld betalen.

Taxi
In Kaapstad zijn 24 uur per dag tal van taxibedrijven actief, en de taxi’s brengen je overal naartoe. Onthoud wel dat de taxi’s met een meter rijden. Houd dus rekening met de afstand die je wilt afleggen, zodat je aan het einde van de rit niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt in het centrum onnoemlijk veel taxi’s vinden, maar het is aan te raden om vooraf een taxi te reserveren zodat je niet te veel betaalt. Sport Taxi rijdt 24 uur per dag en is een van de meest betrouwbare taxidiensten van Kaapstad.
Tip: let erop dat de chauffeur altijd de meter aanzet voordat je vertrekt.  

MyCiti Bus
Het MyCiti Busnetwerk is de meest betrouwbare soort openbaar vervoer, en rijdt elke dag vanaf 5.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds. De bussen arriveren elke 5 minuten op het Centraal Station. Als je langer dan een week in Kaapstad verblijft, is het aan te raden om een myconnect-kaart te kopen. Deze kaart kost R 30,- en je kunt hem opladen met een bedrag van R 30,- tot R 1000,- (afhankelijk van hoe lang je hier verblijft en hoe vaak je reist). Je kunt ook een abonnement op je myconnect-kaart laden waarmee je één dag (R 94,-), drie dagen (R 234,-) of zeven dagen (R 514,-) onbeperkt kunt reizen.  

Kaapstad Metrorail
De Metrorail van Kaapstad is een bijzonder goedkope manier om naar gebieden zoals de Zuidelijke Buitenwijken, Muizenburg, Valsbaai en Simonstad te reizen, aangezien een enkel kaartje slechts R 12,- kost. Je kunt een kaartje kopen bij het loket op het station.
Opmerking: Met de trein reizen is niet aan te raden als je alleen reist, en de constante vertragingen maken het ook een onbetrouwbaar vervoersmiddel.   

Suggestie of feedback?