Hong Kong

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Hiu Tung Cheng

Hongkong is een heel kleine stad, dus de transfer van het vliegveld naar de stad is snel en efficiënt. Hieronder staan alle transferopties vanaf Hong Kong International Airport.

Airport Express
De MTR Airport Express-hogesnelheidstrein is de snelste en meest gebruikte, maar ook de duurste, manier om naar het stadscentrum te reizen. De treinrit naar Hong Kong Island duurt ongeveer 24 minuten. Passagiers van de Airport Express kunnen een gratis shuttlebus nemen van de Airport Express Kowloon en Hongkong-stations naar grote hotels en terminals. Je kunt op deze twee stations ook inchecken voor je vlucht met grote vliegtuigmaatschappijen.

Een enkel kaartje kost HK $70,- tot $115,- (je kunt een korting krijgen door een Octopus Card te gebruiken).

Bus
Er is een goede busverbinding van Hong Kong International Airport naar de meeste gebieden in Hongkong. Met de bus reizen is gemakkelijk, goedkoop en comfortabel aangezien er bagagerekken zijn, evenals een tweetalig omroepsysteem. Houd er rekening mee dat de “A” Routes (Airbus Services) en de “N” Routes (Night Bus Services) over het algemeen duurder zijn dan de “E” Routes (External Bus Services). De dienstregelingen, tarieven en betalingsmethoden vind je hier.

Taxi
Wil je een directe transfer, of reis je met een groep van 3 tot 4 personen, dan is een taxi de meest efficiënte en flexibele manier om te reizen. Aankomende passagiers kunnen een taxi nemen bij de Taxi Standplaats op de linkerhelling net buiten de Arrivals Terminal. De rit duurt normaal gezien niet langer dan 45 minuten (tenzij er files staan).
Vliegveld - Causeway Bay: HK $315,- 
Vliegveld - Mongkok: HK $265,- 
Vliegveld - Tsim Sha Tsui: HK $270,- 

Suggestie of feedback?