Hong Kong

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Hiu Tung Cheng

Winkels en restaurants in Hongkong hebben lange openingstijden, en geld omwisselen en betalen gaat gemakkelijk en snel.  

Openingstijden
Winkelcentra en boetiekjes in populaire districten zijn vaak dagelijks geopend vanaf 10.00 of 11.00 uur tot 22.00 uur. Sommige kleinere restaurants sluiten misschien om 14.00 uur, en openen weer om 18.00 uur. Restaurants nabij drukbezochte straten met bars, zoals Lan Kwai Fong, blijven tot ongeveer 6.00 uur ’s ochtends open voor het uitgaanspubliek. De meeste winkels en restaurants zijn ook in het weekend en op feestdagen geopend, met uitzondering van de eerste week van het Chinese Nieuwjaar.

De meeste kantoren zijn van 9.00 tot 18.00 uur geopend op doordeweekse dagen, afhankelijk van het type bedrijf. Banken zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur open, en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Munteenheid en betalingen
De munteenheid van Hongkong is de Hongkong Dollar (HK $). HK $1,- staat ongeveer gelijk aan €0,11. Je kunt op de meeste plekken met een creditcard betalen, maar kleine, onafhankelijke winkeltjes hanteren vaak een minimumaankoopbedrag, en kraampjes accepteren alleen contant geld.

Je kunt geld omwisselen voor Hongkong Dollars bij elk erkend wisselkantoor, maar het is beter om naar wisselkantoren te gaan die zijn geaccrediteerd door de Quality Tourism Services (QTS)-Regeling. In het Hong Kong International Airport zijn wisselkantoren geopend vanaf 6.00 tot ongeveer 23.00 of 24.00 uur.

Geldautomaten
Je vindt overal in de stad pinautomaten, en deze zijn 24 uur per dag beschikbaar. De meeste accepteren internationale bankkaarten, en bij sommige HSBC-pinautomaten kunnen Visa- en MasterCard-kaarthouders 24 uur per dag contant geld opnemen (in HK $).

Suggestie of feedback?