Hong Kong

Wandeling

Jouw lokale TIX-gids: Hiu Tung Cheng

Een wandeling door Downtown Hongkong

Begin in het Central-district, het Centrum, waar veel grote monumenten en bezienswaardigheden van Hongkong liggen. Geniet van een typisch Hongkongees ontbijtje met een melkthee bij Lan Fong Yuen (1), en loop daarna over het prestigieuze en exotische Caine Road en Upper Albert Road. Maak in de Hong Kong Zoological and Botanical Gardens (2) een ontspannen wandeling. Hier zie je vele schattige diertjes en ontdek je sporen van de geschiedenis van Hongkong. Loop hierna terug naar Garden Road, en maak een adembenemende en ietwat spannende rit met de Peak Tram (3) naar de Peak Tower (4) boven op de hoogste berg van Hong Kong Island, Victoria Peak. Wanneer je de schitterende, panoramische uitzichten over de Victoria Harbour en de wolkenkrabbers in je hebt opgenomen, ga je naar Madame Tussauds (5) om een paar selfies te maken met je favoriete beroemdheden. Daarna loop je terug naar Central via het bijzonder mooie hikingpad – deze hele wandeling duurt minder dan 2 uur.

Vervolg je ontdekkingstocht en bezoek de klassieke monumenten van Hongkong; Statue Square (6), Old Supreme Court (Court of Final Appeal) (7) en het HSBC Main Building (8). Het is nu wel tijd voor een lunch of kopje thee, dus ga naar het International Financial Centre (9) waar je een aantal door Michelin aanbevolen restaurants vindt, zoals Tasty en Lei Garden. Naast het winkelcentrum kijkt het Hong Kong Observation Wheel (10) uit op de Haven en Tsim Sha Tsui. Maak een rit met het reuzenrad, en je ziet dat het uitzicht de prijs van het kaartje meer dan waard is!

Je gaat weer verder met de wandeling, en maakt de 15-minuten durende overtocht van de Central Pier naar de Tsim Sha Tsui Star Ferry Pier met de Star Ferry (11). Naast de pier staat de beroemde Clock Tower (12) en het Hong Kong Cultural Centre (13). Op de promenade staan veel kraampjes waar men schilderijen en foto’s verkoopt. Loop nu over Salisbury Road en bezoek het Space Museum (14), en bekijk hier een van de verschillende interessante en inspirerende films over de ruimte.

Ga hierna terug naar het bruisende winkelgebied in het hart van Tsim Sha Tsui, en ga lekker winkelen in Harbour City (15). Bezoek het naastgelegen Kowloon Park (16) en de Kowloon Mosque (17) om je onder te dompelen in de lokale cultuur. Als je zin hebt, kun je hierna nog wat meer shoppen. Ga naar Mira Place (18), The ONE (19), iSQUARE (20) en K11 (21) om te winkelen tot je erbij neervalt.

Wanneer de avond valt, ga je naar The Peninsula Hong Kong (23) en 1881 Heritage (24) om een aantal mooie sfeerfoto’s te maken, en om luxe te winkelen. Loop hierna terug naar de boulevard van Victoria Harbour en maak je klaar voor A Symphony of Lights (22). Deze show start om 20.00 uur en duurt ongeveer 14 minuten. Na de lichtshow ga je naar Knutsford Terrace and Observatory Court (25) voor een diner met een verfrissende cocktail, en om even te proeven van de barscene van Hongkong! Als je terug naar je hotel wilt gaan, dan kun je lopen of de MTR nemen. In Tsim Sha Tsui liggen vele MTR-stations.

Suggestie of feedback?