Bezienswaardigheden op Curaçao

Synagoge Mikvé Israel-Emanuel

“Betreedt een oase van vrede en rust, temidden van de drukte in Punda.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

De bouw van de Mikvé Israel-Emanuel synagoge begon in 1730 en was klaar in 1732. Interessant feit is dat de synagoge sindsdien continu in gebruik is geweest. Het is dan ook de oudste intacte synagoge gebouw in continu gebruik op het westelijk halfrond. De synagoge is ook de thuisbasis van de oudste actieve joodse gemeenschap, de Sefardische Congregatie Mikvé Israël, die al meer dan 350 jaar bestaat. Een ander interessant feit is dat de vloer van dit mooie en goed bewaard gebleven synagoge is bedekt met zand.

De Synagoge en het aangrenzende Joods Historisch cultureel museum is open voor bezoekers op weekdagen van 9:00 tot 16:30 uur. Een kleine toegangsprijs wordt gerekend voor het onderhoud van deze historische gebouwen, gelegen in Punda op de hoek van hanchi di Snoa en Colombusstraat.

TIP: Houd er rekening mee dat de synagoge is gesloten tijdens Joodse festivals en erkende feestdagen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Columbusstraat

Meer bezienswaardigheden in Curaçao

Bekijk alle bezienswaardigheden

Fort Amsterdam

“Dit prachtige fort is onderdeel van het historische centrum van Willemstad, niet te missen in een wandeling door Punda.”

Flamingo's Jan Kok

“Deze locatie trekt veel flamingo's aan. Als je geluk hebt, kun je een grote kolonie van meer dan 30 wilde flamingo's bij elkaar fotograferen!”

Grote Knip

“Het bekendste strand van Curaçao! Ervaar hier het lokale strandleven tussen de Antilliaanse families.”