Bezienswaardigheden op Curaçao

Hofi Pastor

“Ervaar de natuur van Curaçao in deze bijzondere boomgaard.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Hofi Pastor is een kleine boomgaard die de oudste boom van Curaçao huisvest. Een grote indrukwekkende kapokboom van meer dan 400 jaar oud. De boomgaarden ligt naast de grote gele rooms-katholieke Kerk in Barber, in het westelijke gedeelte van Curaçao, zo’n 40 minuten rijden vanaf Willemstad. Er zijn twee verschillende wandelroutes in Hofi Pastor waaronder een route naar de ruige noordkust. Beide wandelroutes duren ongeveer een half uur en zijn 2 kilometer lang. Trek goede wandelschoenen aan, smeer je in met zonnebrandcreme en muggenspray. Het hofje is de perfecte plek om vogels te spotten, maar je komt ook leguanen, vlinders en andere dieren tegen. De toegangsprijs is een paar Antilliaanse gulden en daar krijg je veel voor terug. Hofi Pastor is geopend van zondag tot donderdag van 9.00 tot 17.00 uur

Als je op zondag Hofi Pastor bezoekt kan je dit combineren met een bezoekje aan de locale markt in het plaatsje Barber. Je vindt deze markt op loopafstand. Het echte Curacao leer je hier kennen. Op de markt wordt veel eten verkocht, maar je kunt er ook terecht voor leuke handgemaakte snuisterijen en plantjes. Echt een aanrader als je in de buurt bent. De markt is iedere zondag.   

TIP: Achter de kerk vind je een klein pannenkoekenrestaurant, Klosterküche. Ze zijn geopend in de avond op maandag, dinsdag, zaterdag en zondag.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Weg naar Westpunt, Barber (next to the churh) | Website: http://hofipastor.org/hulphofi.htm

Meer bezienswaardigheden in Curaçao

Bekijk alle bezienswaardigheden

Grote Knip

“Het bekendste strand van Curaçao! Ervaar hier het lokale strandleven tussen de Antilliaanse families.”

Riffort

“Geweldige historische locatie waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd en drankjes met vrienden.”

Fort Amsterdam

“Dit prachtige fort is onderdeel van het historische centrum van Willemstad, niet te missen in een wandeling door Punda.”