Activiteiten op Curaçao

San Juan

“Er zijn eigenlijk drie verschillende stranden hier. De eerste twee zijn de mooiste en gelegen tussen de rotsen.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Als je echt onaangetaste stranden wilt ontdeken op Curaçao dan ga je een dag of een middag naar San Juan. Tot het landhuis van San Juan behoren drie mooie strandjes waarvan twee zijn gesitueerd tussen mooie rotspartijen. Deze stranden zijn nog onontdekt door het massatoerisme dus je vindt er dan ook geen faciliteiten (behalve een paar tonnen die als vuilnisbak door het leven gaan), maar wel ultieme rust, helderblauw water en ongerepte natuur. Ga je naar deze stranden toe, zorg dan dat je genoeg drinken bij je hebt en redelijk wat zonnebrand.

San Juan staat goed aangegeven vanaf de weg. Na een stukje rijden over een zandweg kom je aan bij landhuis San Juan. Bij het landhuis komt een beheerder naar de auto om de toegang te innen. Op dit moment 8 gulden per auto, ook als je er met meer personen in zit. Dan begint het off-road werk wat overigens prima te doen is met een normale huurauto zolang je rustig rijdt. Deze hobbelige zandweg brengt je naar de drie verschillende strandjes: Playa Manzaliña, Playa Shon Mosa of Playa Largu. De eerste twee zijn de mooiste omdat deze tussen de rotsen liggen.  

TIP: BBQ-en op deze strandjes is toegestaan dus niets staat je in de weg om eerst een wegwerp BBQ-tje te kopen bij een van de supermarkten om vervolgens hier het ultieme Caribische gevoel te kunnen ervaren. Vergeet alleen niet om achteraf even schoon te maken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: San Juanbaai