Activiteiten op Curaçao

Grotten van Hato

“De grotten zijn bijzonder mooi en vol historie. ”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

De grotten van Hato ligt aan de noordkant van het eiland nabij de internationale luchthaven Hato. Als je de grot bezoekt, zul je ontdekken dat het niet alleen een mooi natuurgebied is, maar ook een belangrijk onderdeel vormt van de geschiedenis van Curaçao. De grot is meer dan 200.000 jaar oud en werd bewoond door indianen en later door slaven die waren gevlucht. Als je een bezoek wilt brengen aan de grot kun je een rondleiding met gids boeken. Het is niet toegestaan om de grot zelf te betreden, het is er namelijk pikdonker. Het pad door de grot is zeer begaanbaar, omdat het voor de opening in 1991 is aangepast door de regering. Je moet wel zo'n 50 steile en hobbelige trappen op om de ingang van de grot te bereiken. En wees gewaarschuwd het is erg warm en vochtig in de grot.

Er zijn dagelijks rondleidingen ieder uur tussen 09.00 en 16.00 uur. Houd in gedachten dat je alleen op bepaalde plaatsen foto's mag maken, omdat het licht schadelijk is voor de grot.

TIP: Er zijn veel leguanen op het terrein. Kijk hoeveel je er kunt spotten. Ze hebben ook een leuke tuin met cactussen en je kunt de Indian trail walk doen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: F.D.Rooseveltweg | Website: http://curacaohatocaves.com/

Meer activiteiten in Curaçao

Bekijk alle activiteiten

Wandeling met architect

“Bereid je voor op interessante anekdotes op elke hoek van de historische straten in het oude centrum van Willemstad. ”

Blue Curaçao proeven

“Alhoewel het in Amsterdam is uitgevonden, wordt Blue Curaçao al sinds 1896 in een oud landhuis op Curaçao geproduceerd. Zie hoe het wordt gemaakt en hoe het smaakt!”

Shete Boka National Park

“Spectaculaire golven, rotsformaties en de incidentele zeeschildpad, enkele van de beste schatten van Curaçao liggen verscholen aan de afgelegen noordwestkust.”