Bezienswaardigheden op Curaçao

Pontjesbrug

“Dit is een van mijn favoriete bezienswaardigheden in het centrum van Willemstad. Breng wat tijd door op de brug en geniet van de kalmerende beweging van de brug terwijl je kijkt naar de prachtige omgeving.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

De Koningin Emmabrug is een pontonbrug (drijvende rug) over de Sint Anna Baai. De brug staat ook bekend als de swingende oude dame, omdat ze open en dicht zwaait om schepen in en uit de natuurlijke haven te laten. Een waar spektakel! Als je geluk hebt, kun je een grote cruiseschip of containerschip de haven binnen zien varen.

Een bel geeft de naderende opening van de brug aan, zodat voetgangers tijd hebben om de brug te verlaten. Spoedig daarna zullen de toegangspoorten sluiten. Je kunt er in feite voor kiezen om op de brug te blijven als deze open gaat, maar kies verstandig want je kunt de brug alleen verlaten als deze weer dicht gaat en dit kan tot wel 45 minuten duren afhankelijk van het passerende schip.

En, hoe maak je dan een beslissing? Je hoeft alleen naar de vlag bovenop de stuurkamer te kijken. De kleur van de vlag geeft aan hoe lang de brug open blijft. Oranje betekent dat de brug slechts korte tijd en waarschijnlijk alleen halverwege open gaat, blauw betekent dat de brug lange tijd open zal zijn. In het laatste geval zorg je dus beter dat je van de brug af bent voordat deze open gaat.

TIP: Wanneer de brug voor langere tijd open is (blauwe vlag) en je naar de andere kant moet, kun je gebruik maken van de gratis veerdienst op ongeveer 100 meter van de brug.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Sint Annabaai

Meer bezienswaardigheden in Curaçao

Bekijk alle bezienswaardigheden

Grote Knip

“Het bekendste strand van Curaçao! Ervaar hier het lokale strandleven tussen de Antilliaanse families.”

Handelskade

“De perfecte plek in Punda om te ontspannen tijdens de dag of in de vroege avond.”

Flamingo's Jan Kok

“Deze locatie trekt veel flamingo's aan. Als je geluk hebt, kun je een grote kolonie van meer dan 30 wilde flamingo's bij elkaar fotograferen!”