Winkelen op Curaçao

Sambil

“Ik vind het heerlijk om hier een paar uurtjes door te brengen met vrienden. Een beetje shoppen, de kinderen laten spelen op de speelplaats en dan een hapje eten in de food court of lekkere churros halen. ”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Sambil opende in het voorjaar van 2015 voor het eerst haar deuren en is zonder twijfel het grootste winkelcomplex op Curaçao. Hoewel ik Curaçao niet als shopbestemming zou omschrijven, heeft dit winkelcentrum alles om een geweldig shopervaring te bieden. In het complex vind je internationale merken zoals Paul Frank, Intertoys, ALDO, Gef, INGLOT, Springfield, Epk, Punto Blanco en meer. Maar Sambil is, zoals ze zeggen, meer dan een winkelcentrum.

Er is voor iedereen wel iets te doen. Je kunt genieten van een film bij Cinemark, gaan bowlen met vrienden of familie of een hapje eten in de food court. Je kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Er zijn (betaalde) voorzieningen voor kinderen van alle leeftijden. Zero Gravity zorgt voor spanning met hun mega trampolines. Terwijl Kidi's Park veilig speelplezier garandeert voor de kleintjes in hun indoor speelplaats.

Op dit moment (augustus 2016) is het winkelcentrum niet helemaal klaar, maar elke maand komen er steeds meer winkels bij. Ik kan niet wachten om te zien wat het eindresultaat zal zijn.

TIP: Er is een gratis speelplaats voor baby's en peuters. Heel fijn als je even iets anders wilt dan het strand en je kleine toch lekker wilt laten spelen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Weg naar Westpunt | Telefoon: +599 9 735 3131 | Website: http://www.sambil.cw/

Meer winkels in Curaçao

Bekijk alle winkels

Zuikertuintje Mall

De overdekte Zuikertuintje Mall en het naastgelegen Bloempot Shopping Center, is vrijwel geheel gericht op de wensen van het Nederlandse publiek dat naar Curaçao komt. Je vindt er enkele bekende zaken zoals Espirit, Lacoste, Bruna, Jamin, Tommy Hilfiger, Hugo Boss en een DA Drogisterij. Lekker eten kan er onder andere bij Indonesisch restaurant Sambal, Grand Café de Heeren en Royal Thai restaurant. Voor kinderen is er een kleine speeltuin in Bloempot Shopping Center waar je als ouder lekker uit kunt rusten op het grote terras van Délifrance.

Mambo Beach Boulevard (BLVD)

Op Sea Aquarium Beach vind je een leuke verzameling winkels op een twee verdiepingen tellende boulevard; Mambo Beach Boulevard. De moderne boetiekjes bieden vooral veel badmode die je na aankoop direct uit kunt proberen op het strand dat hier letterlijk voor de deur ligt. Naast winkels vind je op de boulevard ook fijne lunchadresjes, restaurants en bars.

Punda

Een wandeling door Punda is sowieso al een aanrader maar het wordt helemaal leuk als je weet dat achter de pastel gekleurde gevels, veel leuke winkeltjes schuil gaan. Met name de Heerenstraat en Madurostraat bieden een divers winkelaanbod waar zowel internationale merkkleding als lokale kleding verkocht wordt in boetiekjes. Door de aangename mix van winkels, horeca en bezienswaardigheden kun je hier rustig een halve dag winkelend doorbrengen.