Winkelen op Curaçao

Punda

Jouw lokale TIX-gids: Raheela Bhatti

Een wandeling door Punda is sowieso al een aanrader maar het wordt helemaal leuk als je weet dat achter de pastel gekleurde gevels, veel leuke winkeltjes schuil gaan. Met name de Heerenstraat en Madurostraat bieden een divers winkelaanbod waar zowel internationale merkkleding als lokale kleding verkocht wordt in boetiekjes. Door de aangename mix van winkels, horeca en bezienswaardigheden kun je hier rustig een halve dag winkelend doorbrengen.

TIP: Koop wat vers fruit bij de drijvende markt op de Sha Caprileskade.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Heerenstraat

Meer winkels in Curaçao

Bekijk alle winkels

Otrobanda

Otrobanda voelt in eerste instantie wat ruwer en lokaler aan dan Punda en je zult snel merken dat dit ook geldt voor het winkelaanbod. Maar juist omdat de meeste winkels op locals gericht zijn, kun je er voor schappelijke prijzen leuke koopjes op de kop tikken. Kortom, een echte uitdaging voor shopaholics! Start je verkenningstocht aan de Breedestraat, dé winkelstraat van Otrobanda.

Mambo Beach Boulevard (BLVD)

Op Sea Aquarium Beach vind je een leuke verzameling winkels op een twee verdiepingen tellende boulevard; Mambo Beach Boulevard. De moderne boetiekjes bieden vooral veel badmode die je na aankoop direct uit kunt proberen op het strand dat hier letterlijk voor de deur ligt. Naast winkels vind je op de boulevard ook fijne lunchadresjes, restaurants en bars.

Zuikertuintje Mall

De overdekte Zuikertuintje Mall en het naastgelegen Bloempot Shopping Center, is vrijwel geheel gericht op de wensen van het Nederlandse publiek dat naar Curaçao komt. Je vindt er enkele bekende zaken zoals Espirit, Lacoste, Bruna, Jamin, Tommy Hilfiger, Hugo Boss en een DA Drogisterij. Lekker eten kan er onder andere bij Indonesisch restaurant Sambal, Grand Café de Heeren en Royal Thai restaurant. Voor kinderen is er een kleine speeltuin in Bloempot Shopping Center waar je als ouder lekker uit kunt rusten op het grote terras van Délifrance.