Activiteiten op Curaçao

Shete Boka National Park

“Spectaculaire golven, rotsformaties en de incidentele zeeschildpad, enkele van de beste schatten van Curaçao liggen verscholen aan de afgelegen noordwestkust.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Shete Boka betekent letterlijk 'zeven inhammen'. In feite bevat het nationale park tientallen baaien en inhammen, verspreid over de ongeveer 200 hectare grillige noordkust. De must see's zijn Boka Tabla, waar je een kleine grot kan betreden, Boka Wandomi waar je een natuurlijke brug van steen kunt bekijken en Boka Kalki, een strand overgroeid met Mangrove bossen. Maar het hoogtepunt is toch wel Boka Pistol, zo genoemd vanwege de harde knal die je hoort als de golven op de smalle inham slaan, net zoals een schot uit een pistool. Je kunt de boka's gemakkelijk bereiken met de auto, maar het is veel leuker om over de gemarkeerde paden van de ene Boka naar de ander te lopen. Probeer dit uit door vanaf de parkeerplaats naar de eerste Boka te lopen en bepaal dan of je de rest lopend of met de auto bekijkt. 

Bij de ingang van het park koop je een toegangskaart (NAF 10), waarmee je toegang krijgt tot de boka's: natuurlijke baaien in het koraal rots. Je kunt ook een handige plattegrond bij de entree kopen (NAF 1,-). Op de parkeerplaats is er een klein plaatsje met een terras waar je kunt genieten van lokale gerechten en een verfrissend drankje.

TIP: Het park is geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Probeer tussen 11.00 en 15.00 uur een bezoek te vermijden, aangezien het onaangenaam warm kan zijn. Wees gewaarschuwd want door de wind voel je de hitte van de zon soms niet.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Weg naar Westpunt | Website: http://www.carmabi.org/

Meer activiteiten in Curaçao

Bekijk alle activiteiten

Blue Curaçao proeven

“Alhoewel het in Amsterdam is uitgevonden, wordt Blue Curaçao al sinds 1896 in een oud landhuis op Curaçao geproduceerd. Zie hoe het wordt gemaakt en hoe het smaakt!”

Klein Curaçao

“Dit onbewoonde bounty eiland, met een van de mooiste standen van Curaçao, mag je niet missen!”

Wandeling met architect

“Bereid je voor op interessante anekdotes op elke hoek van de historische straten in het oude centrum van Willemstad. ”