Curaçao

Dagtrip naar Westpunt

Jouw lokale TIX-gids: Raheela Bhatti

Het is erg prettig om over je eigen huurauto te beschikken als je op Curaçao bent, vooral omdat je op je eigen tempo naar de mooiste uithoeken van het eiland kunt rijden. Dat gaan we vandaag ook doen. De route voert door de westkant van het eiland, Bandabou. Onderweg zie je landhuizen, dorpjes, de grillige noordkust en prachtige baaitjes aan de zuidkust. De ochtend staat in het teken van een actieve wandeling terwijl je ‘s middags kunt relaxen aan het mooiste strand van Curaçao. Zorg dat je vertrekt met een volle tank en voldoende drinkwater voor onderweg. En vergeet je zwemkleding niet! 

Vertrek op tijd vanuit Willemstad om de weg naar Westpunt te nemen richting Shete Boca National Park. Onderweg kun je bij diverse bezienswaardigheden stoppen om een kijkje te nemen. De eerste stop is Landhuis Ascencion, die je vanaf de buitenkant kunt bezichtigen. Een stuk verder op de weg naar Westpunt vind je Landhuis Dokterstuin, waar je zeker even een kijkje moet nemen in de traditioneel ingerichte voorkamers. 

De weg naar Westpunt leidt verder door het idyllische dorpje Barber. Na Barber wordt de weg steeds heuvelachtiger en al snel zul je de top van de Christoffelberg spotten. Enige tijd later arriveer je bij het Chirstoffelpark, waar je samen met rangers op een jeepsafari kunt gaan. Of je neemt een kijkje bij Landhuis Savonet. Enkele honderden meters verder op de weg naar Westpunt staat het vrolijk gekleurde bord van Shete Boka National Park. Parkeer je auto en verken de grillige noordkust met prachtig uitzicht te voet. Als het tijd is om te lunchen kun je bij Jaanchi's terecht voor lokale gerechten of ga naar restaurant Trio Penotti voor internationale klassieker. 

Het tweede deel van de dag staat in het teken van de mooiste stranden van Curaçao. Het eerste strandje is Playa Kalki, dat direct naast de Kura Hulanda Lodge ligt. Hier vlakbij ligt Playa Forti, waar je regelmatig jongeren vanaf de rotsen ziet springen. De volgende twee stranden, Kleine Knip en Grote Knip, liggen in de vallei onder landhuis Knip, waarin nu een interessant museum gevestigd zit over de slavenopstand. Rij verder in zuidelijke richting naar het beschutte Playa Lagun of verken de meer luxe standen Porto Marie en Cas Abou. 

Om je dag af te sluiten kun je langs de Williwood snèk (toko) gaan en van een drankje genieten terwijl je uitkijkt over de naastgelegen Salina Sint Marie, waar je flamingo's kunt spotten. Restaurants Sol Food en Karakter zijn goede opties voor een laatste maaltijd in Westpunt. Je kunt natuurlijk ook verder rijden naar Willemstad om een hapje te eten. 

Suggestie of feedback?

Meer in Curaçao

Bekijk alle tips

Vervoer op Curaçao

Curaçao lijkt op het eerste gezicht een klein eiland. Toch zijn afstanden tussen populaire bezienswaardigheden aanzienlijk en daar komt bij dat infrastructuur en het verkeer op Curaçao niet zijn ingericht op fietsers en voetgangers. Wil je veel van Curaçao zien tijdens je verblijf dan is het huren van een auto veruit de makkelijkste en veiligste optie. Je kunt ook gebruik maken van taxi’s of busvervoer maar houd er rekening mee dat hiervoor andere standaarden gelden dan in Europa. 

Luchthaven Transfer Curaçao

“Taxi's zijn schaars en duur op Curaçao. De gemiddelde prijs voor een Taxi rit is gelijk aan de huurprijs van een dag voor een kleine auto. ”

Winkelopeningstijden en geldzaken

Winkels op Curaçao zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. Over het algemeen zijn winkels van 8.00 tot 18.00 uur geopend. Veel winkels sluiten tussen 12.00 en 14.00 uur hun deuren voor een lunchpauze.