Curaçao

Luchthaven Transfer Curaçao

Jouw lokale TIX-gids: Raheela Bhatti

Als je na een lange vlucht eenmaal bent aangekomen op de luchthaven van Curaçao, wil je natuurlijk snel doorreizen naar je eindbestemming op het eiland. Concreet heb je hiervoor de volgende opties:

●    airport-pickup
●    eigen huurauto
●    taxi

Aiport-pickup
Nagenoeg alle accommodaties op Curaçao bieden je de mogelijkheid ook een airport-pickup te boeken bij je reservering. Er zijn ook individuele aanbieders van deze dienst die je online kunt boeken. Bij de uitgang van de luchthaven wacht de chauffeur je op met een bordje waarop je naam vermeld staat. Dit is de meest comfortabele manier om van de luchthaven door te reizen naar je eindbestemming. Je dient dit natuurlijk wel vooraf te reserveren.

Eigen huurauto
Op de internationale luchthaven van Curaçao zitten vijf grote verhuurbedrijven gevestigd: Avis, Budget, National, Alamo, Thrifty en Hertz. Je kunt vooraf een auto bij een van deze bedrijven reserveren. De huurauto staat dan direct klaar bij aankomst. Deze verhuurbedrijven hebben allen een servicebalie direct naast de aankomst terminal.

Taxi
Aan het gebrek van shuttle-services vanaf de luchthaven wordt handig ingespeeld door de lokale taxi-chauffeurs. Direct bij de uitgang van de luchthaven staan er taxi’s klaar om je naar je eindbestemming te brengen. 

Suggestie of feedback?

Meer in Curaçao

Bekijk alle tips

Do's and don'ts Curaçao

Do’s

Dagtrip naar Westpunt

“Huur een auto als je Curaçao bezoekt! Het geeft je de vrijheid om de verborgen schatten aan de ruige westzijde van het eiland te ontdekken. ”

Vervoer op Curaçao

Curaçao lijkt op het eerste gezicht een klein eiland. Toch zijn afstanden tussen populaire bezienswaardigheden aanzienlijk en daar komt bij dat infrastructuur en het verkeer op Curaçao niet zijn ingericht op fietsers en voetgangers. Wil je veel van Curaçao zien tijdens je verblijf dan is het huren van een auto veruit de makkelijkste en veiligste optie. Je kunt ook gebruik maken van taxi’s of busvervoer maar houd er rekening mee dat hiervoor andere standaarden gelden dan in Europa.