Curaçao

Luchthaven Transfer Curaçao

Jouw lokale TIX-gids: Raheela Bhatti

Als je na een lange vlucht eenmaal bent aangekomen op de luchthaven van Curaçao, wil je natuurlijk snel doorreizen naar je eindbestemming op het eiland. Concreet heb je hiervoor de volgende opties:

●    airport-pickup
●    eigen huurauto
●    taxi

Aiport-pickup
Nagenoeg alle accommodaties op Curaçao bieden je de mogelijkheid ook een airport-pickup te boeken bij je reservering. Er zijn ook individuele aanbieders van deze dienst die je online kunt boeken. Bij de uitgang van de luchthaven wacht de chauffeur je op met een bordje waarop je naam vermeld staat. Dit is de meest comfortabele manier om van de luchthaven door te reizen naar je eindbestemming. Je dient dit natuurlijk wel vooraf te reserveren.

Eigen huurauto
Op de internationale luchthaven van Curaçao zitten vijf grote verhuurbedrijven gevestigd: Avis, Budget, National, Alamo, Thrifty en Hertz. Je kunt vooraf een auto bij een van deze bedrijven reserveren. De huurauto staat dan direct klaar bij aankomst. Deze verhuurbedrijven hebben allen een servicebalie direct naast de aankomst terminal.

Taxi
Aan het gebrek van shuttle-services vanaf de luchthaven wordt handig ingespeeld door de lokale taxi-chauffeurs. Direct bij de uitgang van de luchthaven staan er taxi’s klaar om je naar je eindbestemming te brengen. 

Suggestie of feedback?

Meer in Curaçao

Bekijk alle tips

Dagtrip naar Westpunt

“Huur een auto als je Curaçao bezoekt! Het geeft je de vrijheid om de verborgen schatten aan de ruige westzijde van het eiland te ontdekken. ”

Praktische Tips Curaçao

  • Er zitten veel muggen op Curaçao. Je kunt lokaal een zeer effectieve spray kopen die de naam ‘Off!’ heeft. (oranje spuitbussen)
  • Het gros van de prijzen wordt o...

Veiligheid Curaçao

Houd altijd in je achterhoofd dat Curaçao een land is waar armoede voorkomt. Het criminaliteitsniveau is niet significant hoog, wel is de aard van criminaliteit anders. Met eenvoudige voorzorgsmaatregelen zijn gevaren op Curaçao absoluut tot een minimum te beperken en kun je gewoon genieten van een zorgeloze vakantie.