Curaçao

Winkelopeningstijden en geldzaken

Jouw lokale TIX-gids: Raheela Bhatti

Winkels op Curaçao zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. Over het algemeen zijn winkels van 8.00 tot 18.00 uur geopend. Veel winkels sluiten tussen 12.00 en 14.00 uur hun deuren voor een lunchpauze. 

Valuta
De munteenheid op Curaçao is de Antilliaanse Gulden (NAF). De koers van de Antilliaanse Gulden is direct gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar en ligt vast: 1 US$ = NAF 1,78. De koers van de Antilliaanse Gulden ten opzichte van de Euro fluctueert tussen NAF 1,85 en NAF 2,10 voor € 1. Hoe sterker de euro, hoe goedkoper je lokale bestedingen op Curaçao zullen zijn. 

Contant betalen
Je kunt zowel met Antilliaanse Guldens als met Amerikaanse Dollars betalen op Curaçao. Betaal je in Dollars dan ontvang je wisselgeld in Guldens terug.

Pinnen
Er zijn veel geldautomaten aanwezig op Curaçao en je kunt hier zonder problemen met je Nederlandse pasje zowel Antilliaanse Guldens als Amerikaanse Dollars opnemen. Zorg wel dat je pinpas geactiveerd is voor landen buiten Europa.

In vrijwel alle winkels en restaurants op Curaçao kun je met je Nederlandse Pinpas afrekenen. Lokaal wordt ‘pinnen’ ook wel ‘swipen’ genoemd. Anders dan in Nederland, geef je bij een PIN-betaling je Pinpas af aan het bedienend personeel. Zij geven je dan na het invoeren van je pas en het bedrag het betalingapparaat waarop de stappen op het scherm volgt. Je ontvangt na een PIN-betaling ongeacht het bedrag een PIN-bon waarop het afgeschreven bedrag vermeld wordt.

Wil je benzine tanken op Curaçao? Dan is het handig om te weten dat je vóórdat je kunt tanken, eerst moet betalen bij de automaat of aan het loket. Rij de auto naar een beschikbare pomp en geef bij het loket het nummer van de pomp en reken het bedrag af waarvoor je wilt tanken. Je kunt daarna voor het betaalde tegoed tanken aan de genoemde pomp en wegrijden. Houdt er rekening mee dat kleinere pompstations tussen de middag tijdelijk gesloten kunnen zijn voor lunchpauze.

Suggestie of feedback?

Meer in Curaçao

Bekijk alle tips

Veiligheid Curaçao

Houd altijd in je achterhoofd dat Curaçao een land is waar armoede voorkomt. Het criminaliteitsniveau is niet significant hoog, wel is de aard van criminaliteit anders. Met eenvoudige voorzorgsmaatregelen zijn gevaren op Curaçao absoluut tot een minimum te beperken en kun je gewoon genieten van een zorgeloze vakantie.

Luchthaven Transfer Curaçao

“Taxi's zijn schaars en duur op Curaçao. De gemiddelde prijs voor een Taxi rit is gelijk aan de huurprijs van een dag voor een kleine auto. ”

Do's and don'ts Curaçao

Do’s