Curaçao

Praktische Tips Curaçao

Jouw lokale TIX-gids: Raheela Bhatti
  • Er zitten veel muggen op Curaçao. Je kunt lokaal een zeer effectieve spray kopen die de naam ‘Off!’ heeft. (oranje spuitbussen)
  • Het gros van de prijzen wordt op Curaçao inclusief BTW vermeld. De omzetbelasting (OB) bedraagt 6% op normale producten en 9% op luxe goederen en drank.
  • De stroomstandaard op Curaçao is 120/127 volt bij 50 Hertz waarbij gebruik wordt gemaakt van een Amerikaanse stekker. De meeste apparaten van thuis zullen het wel doen, maar je hebt vrijwel altijd een verloopstekker nodig. Deze zijn overigens goed verkrijgbaar op Curaçao. Tegenwoordig hebben veel hotels en appartementen ook de beschikking over 220v aansluitingen. 
  • De zon schijnt niet alleen vaak op Curaçao, hij is door de ligging nabij de evenaar ook een stuk intenser dan in Nederland. Zorg voor een goede zonnebrandcrème met hoge factor. Ook deze is lokaal goed verkrijgbaar maar wel prijziger dan thuis. 
  • Het kraanwater op Curaçao wordt gewonnen uit ontzilt zeewater. Dit proces levert drinkwater van uitstekende kwaliteit op en is veilig te drinken.
Suggestie of feedback?

Meer in Curaçao

Bekijk alle tips

Dagtrip naar Westpunt

“Huur een auto als je Curaçao bezoekt! Het geeft je de vrijheid om de verborgen schatten aan de ruige westzijde van het eiland te ontdekken. ”

Vervoer op Curaçao

Curaçao lijkt op het eerste gezicht een klein eiland. Toch zijn afstanden tussen populaire bezienswaardigheden aanzienlijk en daar komt bij dat infrastructuur en het verkeer op Curaçao niet zijn ingericht op fietsers en voetgangers. Wil je veel van Curaçao zien tijdens je verblijf dan is het huren van een auto veruit de makkelijkste en veiligste optie. Je kunt ook gebruik maken van taxi’s of busvervoer maar houd er rekening mee dat hiervoor andere standaarden gelden dan in Europa. 

Winkelopeningstijden en geldzaken

Winkels op Curaçao zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. Over het algemeen zijn winkels van 8.00 tot 18.00 uur geopend. Veel winkels sluiten tussen 12.00 en 14.00 uur hun deuren voor een lunchpauze.