Curaçao

Veiligheid Curaçao

Jouw lokale TIX-gids: Raheela Bhatti

Houd altijd in je achterhoofd dat Curaçao een land is waar armoede voorkomt. Het criminaliteitsniveau is niet significant hoog, wel is de aard van criminaliteit anders. Met eenvoudige voorzorgsmaatregelen zijn gevaren op Curaçao absoluut tot een minimum te beperken en kun je gewoon genieten van een zorgeloze vakantie.

De meest voorkomende vorm van criminaliteit op Curaçao is diefstal. De makkelijkste manier om diefstal te voorkomen is door simpelweg niet te laten zien dat je kostbaarheden bij je hebt. Smartphones, sieraden, Ipad-s. Zolang je niet laat zien dat je ze bij je hebt of niet zichtbaar achterlaat, loop je weinig risico. Nog beter is misschien om ze helemaal niet mee te nemen. Heb je niet alleen minder bagage maar ook meteen minder zorgen bij je op vakantie.

Zodra de zon ondergaat, zijn er een aantal plekken op Curaçao waar je beter niet te voet en al helemaal niet in je eentje moet gaan rondlopen. Zolang je in toeristisch drukke gebieden bent, heb je weinig kans om met criminaliteit geconfronteerd te worden. 

Minder veilige wijken
De wijken Koraal Specht, Souax, en Seru Fortuna staan bekend als arme en daardoor minder veilige wijken. Je kunt hier op zichzelf prima met een auto doorheen rijden maar het is niet raadzaam om een van deze wijken te voet te verkennen, zeker niet na zonsondergang. Dwars door de wijk Marie Pompoen loopt een wandelroute direct langs de zee die de wijk Pietermaai met Sea Aquarium Beach verbind. Het wandelpad langs de zee ziet er aantrekkelijk uit maar toch is het beter deze route als toerist te mijden omdat er in het verleden al toeristen overvallen zijn. 

Suggestie of feedback?