Wijken op Curaçao

Punda

“Ga mee in het lokale leven in Punda. Deze wijk is klein en gemakkelijk te verkennen. Ontspan op één van de terrassen aan de beroemde Handelskade.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Samen met Otrobanda vormt Punda het hart van Willemstad. Met de vrolijk gekleurde gevels is de Handelskade hét symbool van dit stadsdeel. Een kade waar het overigens heerlijk toeven is op een van de terrasjes. De reusachtige schepen die er nu en dan passeren zijn een waar schouwspel. Punda is een populaire wijk leuk voor zowel toeristen als locals en door de kleine omvang en vele autovrije straatjes prima te voet te verkennen. De pittoreske straten zijn gevuld met winkels en eetgelegenheden en er is voldoende monumentale pracht om moeiteloos een dagdeel mee te vullen. 

Overdag is Punda erg bedrijvig en zonder meer veilig om te verkennen maar zodra de avond invalt en winkels de deuren sluiten verandert Punda in een ietwat verlaten gebied dat naast een enkele uitgaansgelegenheid nog maar weinig te bieden heeft. Punda bezoek je dan ook het beste overdag. Niet te missen zijn Fort Amsterdam, een verdedigingswerk uit de 17e eeuw waar nu het bestuur van Curaçao zetelt, de versmarkt aan de Sha Caprileskade, Marshe bieuw en de unieke pontonbrug die Punda met de wijk Otrobanda verbindt.

TIP: Verken Punda en Otrobanda met een ervaren gids!

Suggestie of feedback?

Locatie