Wijken op Curaçao

Otrobanda

“De ruwe versie van Punda. ”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

De pontonbrug brengt je in een korte wandeling van Punda naar ‘Otro banda’ wat letterlijk ‘andere kant’ betekent. Jarenlang had deze zijde van het centrum te kampen met verval, armoede en criminaliteit maar met dank aan de nodige investeringen is de wijk goed opgeknapt en weer helemaal het bezoeken waard. 

Bruisend centrum van Otrobanda is het centraal gelegen Brionplein waarop geregeld festiviteiten georganiseerd worden. De belangrijkste winkelstraat is de Breedestraat welke ligt ingesloten tussen het Riffort aan de kust en het meer inlandige Kurá Hulanda. Beiden zijn erg leuk om te bezoeken. Je vindt er gezellige restaurantjes en volop gelegenheden voor een drankje. De sfeer is erg toeristisch maar aangenaam.

Kurá Hulanda
Dit vijfsterren hoteldorp bestaat uit een serie authentieke volkswoningen die vanaf 2001 met succes zijn gerestaureerd. Het dorpje ademt een aangename sfeer en de prachtige koloniale panden herbergen restaurants, winkels en hotelkamers. Het complex is vrij toegankelijk, ook als je geen hotelgast bent. Het slavenmuseum in dit complex is ook zeker een bezoekje waard. Indrukwekkend en vaak confronterend maar echt een aanrader. 

Rif Fort en Renaissance Mall
Het Rif Fort werd in 1928 gebouwd om Willemstad te beschermen. De vestingmuur werd gerestaureerd en is nu vrij toegankelijk voor publiek. Klim naar boven voor prachtige vergezichten over de Caribische zee aan de ene kant en Punda aan de andere kant. Binnen de vestingmuur is met een reeks winkels, bars en restaurants invulling gegeven aan Riffort Village, een populaire bestemming voor welgestelde (cruise)toeristen. Met name in de weekenden is dit een bruisende plek maar ook als cruiseboten aanleggen is er volop bedrijvigheid.

TIP: Maak een stadswandeling door Willemstad onder leiding van een gids en verken Punda en Otrobanda.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Curaçao

Bekijk alle wijken

Jan Thiel

Het gebied rond de baai van Jan Thiel, op een klein halfuur rijden ten oosten van Willemstad, is een geliefd vakantieoord met luxe resorts en uitgaansgelegenheden, volledig gericht op het toerisme. Jan Thiel beschikt over een erg mooi strand waar je (tegen betaling) gebruik kunt maken van uitgebreide faciliteiten. Er heerst eigenlijk altijd een fijne sfeer, niet in de laatste plaats omdat er veel evenementen georganiseerd worden, van wekelijkse happy hours tot live optredens en culinaire proeverijen. Voor een sfeervol diner kun je hier terecht bij een aantal toprestaurants die samen bekend staan als ‘culinary beach’.

Saliña

“Het altijd drukke commerciële centrum van Willemstad”

Scharloo

“Een wandeling door Scharloo is een must voor liefhebbers van architectuur.”