Wijken op Curaçao

Saliña

“Het altijd drukke commerciële centrum van Willemstad”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Deze wijk ligt erg centraal op een knooppunt van wegen en daarom is er altijd bedrijvigheid. Veel locals komen naar deze wijk om er te shoppen bij een van de vele kledingzaken. Met name in Salina Galleries en in het gebied rond Kaya C. Winkelweg en Ontarioweg vind je een aardig winkelaanbod. Daarnaast is een groot deel van Salina ingericht als woonwijk waar een groot deel van de lokale middenklasse woonachtig is. 

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Curaçao

Bekijk alle wijken

Jan Thiel

Het gebied rond de baai van Jan Thiel, op een klein halfuur rijden ten oosten van Willemstad, is een geliefd vakantieoord met luxe resorts en uitgaansgelegenheden, volledig gericht op het toerisme. Jan Thiel beschikt over een erg mooi strand waar je (tegen betaling) gebruik kunt maken van uitgebreide faciliteiten. Er heerst eigenlijk altijd een fijne sfeer, niet in de laatste plaats omdat er veel evenementen georganiseerd worden, van wekelijkse happy hours tot live optredens en culinaire proeverijen. Voor een sfeervol diner kun je hier terecht bij een aantal toprestaurants die samen bekend staan als ‘culinary beach’.

Pietermaai

“Het gebied om te zien en gezien te worden op avonden in het weekend. ”

Punda

“Ga mee in het lokale leven in Punda. Deze wijk is klein en gemakkelijk te verkennen. Ontspan op één van de terrassen aan de beroemde Handelskade.”