Wijken op Curaçao

Pietermaai

“Het gebied om te zien en gezien te worden op avonden in het weekend. ”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Pietermaai is een karakteristieke wijk die na jaren van verval weer langzaam in ere hersteld wordt. Met name door de vestiging van enkele gerenommeerde restaurants en uitgaansgelegenheden is Pietermaai voor zowel locals als toeristen weer een populaire plek om uit te gaan. Met leuke en hippe tentjes in authentieke gebouwen is het heerlijk om hier op een avond in het weekend te bar-hoppen.

Pietermaai is de eerste uitbreiding op de van origine ommuurde binnenstad van Willemstad die bij aanvang van de 18e eeuw uit haar voegen barstte. Pas toen de stadsmuur in 1860 werd afgebroken kreeg Pietermaai de functie van uitgaansgebied en die functie heeft het tot de dag van vandaag weten te behouden. Wel is er in de loop der jaren veel verval geweest in de wijk, met name aan het einde van de 20e eeuw. Met dank aan vele investeringen in het restaureren van de karakteristieke panden wordt deze parel van Curaçao in volle glorie hersteld. Pietermaai is nu een leuke en veilige wijk om te ontdekken.

Begin je ontdekkingstocht vanaf de Theaterstraat en loop vervolgens door naar de Nieuwestraat. In deze straat liggen gezellige locaties naast elkaar en bieden goede entertainment voor een avondje uit. Parallel aan de Nieuwestraat ligt de Penstraat. Naast leuke bars en hotels kun je ook prachtige architectuur vinden in deze straat, die direct langs de rotskust ligt.

TIP: Pietermaai is perfect voor een avond bar-hoppen. Je kan gemakkelijk hoppen tussen Bluebird Café, Miles Jazzcafé en Saint Tropez!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Curaçao

Bekijk alle wijken

Punda

“Ga mee in het lokale leven in Punda. Deze wijk is klein en gemakkelijk te verkennen. Ontspan op één van de terrassen aan de beroemde Handelskade.”

Scharloo

“Een wandeling door Scharloo is een must voor liefhebbers van architectuur.”

Jan Thiel

Het gebied rond de baai van Jan Thiel, op een klein halfuur rijden ten oosten van Willemstad, is een geliefd vakantieoord met luxe resorts en uitgaansgelegenheden, volledig gericht op het toerisme. Jan Thiel beschikt over een erg mooi strand waar je (tegen betaling) gebruik kunt maken van uitgebreide faciliteiten. Er heerst eigenlijk altijd een fijne sfeer, niet in de laatste plaats omdat er veel evenementen georganiseerd worden, van wekelijkse happy hours tot live optredens en culinaire proeverijen. Voor een sfeervol diner kun je hier terecht bij een aantal toprestaurants die samen bekend staan als ‘culinary beach’.