Berlijn

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Anne Steinbach

Berlijn heeft twee luchthavens: Tegel (TXL) en Schönefeld (SXF). Op Schönefeld vliegen voornamelijk de low-budget luchtvaartmaatschappijen, en op Tegel vliegen de grotere, internationale luchtvaartmaatschappijen. Tegel staat ook wel bekend als het stadsvliegveld, aangezien het dichtbij het centrum van Berlijn ligt. Maar vanaf beide vliegvelden kun je even makkelijk in het centrum komen.

Trein vanaf Schönefeld
Je kunt de S-Bahn of de Regionalexpress naar het stadscentrum nemen. De Regionalexpress is sneller, en rijdt ook vaker. Let wel op; als je de S-Bahn neemt, moet je een ABC-ticket kopen bij de BVG-machine aangezien het Berlin Schönefeld-vliegveld in Zone C ligt.

Trein en bus vanaf Tegel
Tegel ligt in Zone B, dus je kunt een normaal AB-ticket kopen als je met de S-Bahn naar het stadscentrum reist. De expressbus TXL brengt je snel van het vliegveld (buiten Terminal A en B) naar het S-Bahn-station Alexanderplatz en S/U-Bahn-station Hauptbahnhof, en ook weer terug.

Taxi
Je ook een taxi nemen op het vliegveld, in plaats van met het openbaar vervoer reizen. Een ritje van Schönefeld naar Alexanderplatz in het centrum kost ongeveer €40,-, en een rit vanaf Tegel naar Alexanderplatz kost tussen de €25,- en €30,-. Maar aangezien de wegen van en naar de vliegvelden vaak vastzitten door het drukke verkeer, is het toch slim om het openbaar vervoer te gebruiken.

Suggestie of feedback?