Wijken in Barcelona

Villa Olímpic & Poble Nou

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Deze wijk biedt een interessant contrast van leegstaande fabrieken en moderne architectuur. Het centrum van de wijk is een klein dorp op zich. Een wandeling over Rambla del Poblenou laat duidelijk het industriële verleden van deze wijk zien en hoe daaraan met nieuwe architectuur invulling is gegeven. Het gebied tussen Glòries en de rivier Besòs is onlangs helemaal vernieuwd en herbergt nu het Fòrum, de Torre Agbar en het moderne winkelcentrum Diagonal Mar. Poble Nou is bekend om de concertzalen zoals de “Razzmatazz” en je vindt er leuke terrassen en restaurants met een lokale ambiance. 

Do’s Poble Nou:

  • Ontdek de grootste vlooienmarkt van Barcelona, Mercat dels Encants
  • Bekijk de kleurenpracht van Barcelona’s vreemdste bouwwerk Torre Agbar
  • Ontsnap aan de toeristenmassa en maak een wandeling over Rambla del Poblenou
  • Geniet van het moderne strandleven op Bogatell, het favoriete strand van de locals.
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Barcelona

Bekijk alle wijken

El Raval & Poble Sec

El Raval is van origine een arbeiderswijk maar werd ontdekt door kunstenaars en hippe locals die de wijk een nieuw leven hebben ingeblazen. Het is een multicultureel stadsdeel met een interessante mix van oude gebouwen zoals het Palau Güell en nieuwe architectuur zoals het imposante MACBA. Een van de grootste publiekstrekkers in de wijk El Raval is oudste versmarkt van Barcelona: Mercat La Boqueria.

L’Eixample

L’Eixample betekent letterlijk ‘uitbreiding’ in het Catalaans, een logische benaming want dit is de eerste stadsuitbreiding buiten de oude stadswijk El Gòtic. De wijk werd ontworpen door Ildefons Cerdà en staat model voor het moderne urbanisme. Het is een uitgestrekt gebied met opvallend brede boulevards en veel modernistische bouwwerken waaronder de meest bekende van Gaudí: de imposante Sagrada Familia, Casa Mila en Casa Batllo.

El Gòtic

Het kloppend hart van de oude stad (Ciutat Vella) is El Gòtic ofwel de Gotische wijk. De fundamenten van dit stadsdeel voeren terug naar de Romeinse tijd waar een enkele overgebleven ruïnes en stadsmuren nog van getuigen. Maar dit stadsdeel is vooral bekend van de sfeervolle pleinen en smalle Middeleeuwse steegjes waar je urenlang kunt rondstruinen. Het hoogtepunt van El Gòtic is de prachtige kathedraal van Barcelona maar ook een bezoek aan de beroemdste straat van Spanje, Las Ramblas, mag zeker niet ontbreken. Wel opletten voor zakkenrollers.