Wijken in Barcelona

El Born

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

El Born kent een interessante historie. In de Middeleeuwen groeide dit stadsdeel hard en vestigden zich hier veel ambachtslieden. Veel straatnamen danken hun naam, afgeleid van een ambacht, uit die tijd. Later werd de wijk geliefd bij kunstenaars en artiesten en inmiddels is het gebied uitgegroeid tot de hipste buurt van Barcelona. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de gerestaureerde steegjes die exclusieve designerboetieks, bijzondere kunstgaleries, stijlvolle restaurants en moderne cocktailbars herbergen. Met name in het gebied rondom Passeig del Born en de kathedraal Sante Maria del Mar is het zien en gezien worden. Direct aan El Born grenst het stadspark Parc Ciutadella dat onder locals een geliefde plek is om heerlijk te ontspannen.

 Do’s in El Born:

  • Ontdek trendy restaurants rondom Mercat del Born (Carrer de la Fusina en Carrer Commercial)
  • Bezoek de Gotische Kerk van Santa Maria del Mar, uit de 12e eeuw
  • Struin langs de marktkraampjes onder het kleurrijke dak van Mercat de Santa Caterina
  • Bezoek het Culturele Centrum van El Born met culturele voorstellingen, archeologie, kunst en historie onder één modern dak
  • Bekijk hoe Barcelona de schilderstijl van Pablo Picasso heeft beïnvloed in het Picassomuseum
  • Aanschouw de Sagrada Familia van chocolade in het Chocolademuseum in het voormalige St. Augustien klooster
  • Maak een wandeling over de boulevard bij Arc de Triomf en kom helemaal tot rust tussen de locals in Parc de la Ciutadella
  • Woon een muziekvoorstelling bij of volg een rondleiding in Palau de la Música
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Barcelona

Bekijk alle wijken

Gràcia

“De pleintjes in de wijk Grácia nodigen uit om even lekker tot rust te komen.”

El Gòtic

Het kloppend hart van de oude stad (Ciutat Vella) is El Gòtic ofwel de Gotische wijk. De fundamenten van dit stadsdeel voeren terug naar de Romeinse tijd waar een enkele overgebleven ruïnes en stadsmuren nog van getuigen. Maar dit stadsdeel is vooral bekend van de sfeervolle pleinen en smalle Middeleeuwse steegjes waar je urenlang kunt rondstruinen. Het hoogtepunt van El Gòtic is de prachtige kathedraal van Barcelona maar ook een bezoek aan de beroemdste straat van Spanje, Las Ramblas, mag zeker niet ontbreken. Wel opletten voor zakkenrollers.

Villa Olímpic & Poble Nou

Deze wijk biedt een interessant contrast van leegstaande fabrieken en moderne architectuur. Het centrum van de wijk is een klein dorp op zich. Een wandeling over Rambla del Poblenou laat duidelijk het industriële verleden van deze wijk zien en hoe daaraan met nieuwe architectuur invulling is gegeven. Het gebied tussen Glòries en de rivier Besòs is onlangs helemaal vernieuwd en herbergt nu het Fòrum, de Torre Agbar en het moderne winkelcentrum Diagonal Mar. Poble Nou is bekend om de concertzalen zoals de “Razzmatazz” en je vindt er leuke terrassen en restaurants met een lokale ambiance.