2019 kington devonhouse 900
Lowest Fare Finder
WAAROM TIX?
  • Uitstekende klantenservice, 24/7 bereikbaar
  • 4 sterren op Trustpilot
  • Korting op het boeken van je hotel

Vliegen naar Kingston

Kingston, ook de culturele hoofdstad van Jamaica

Aan de voet van de zuidelijke Blue Mountains ligt de hoofdstad Kingston. Het is de grootste Engelstalige stad in het Caribische gebied, het kosmopolitische, levendige culturele centrum van het eiland en het ware mekka voor de muziek liefhebber. Tegelijk is het ook het financiële en economische centrum van het land. Als een majestueus decor stijgen de tropisch begroeide Blue Mountains op achter de moderne hoogbouw van Uptown Kingston. Naast de vele andere prachtige koloniale gebouwen zijn het Devon House en het museum Nationaal Gallery zeker een bezoek waard.

Ben je een koffie en natuurliefhebber dan is het goed om te weten dat je binnen 45 min op de tropische flanken van de Blue Mountains tussen de koffieplantages loopt. Voor de echte “hiker” is een urenlange wandeling voor zonsopgang naar de top van de Blue Mountain Peak (2256 m) zeker een must.

Kingston is ook perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan andere belangrijke regio’s (ieder weer heel anders van karakter en vele bezienswaardigheden) zoals Port Antonio, Ocho Rios en omgeving als ook de South Coast.


Overzicht van enkele belangrijke evenementen:
  • Januari - April: Carnaval
  • Februari: Reggae Month; de gehele maand aandacht voor reggae muziek in en rond Kingston
  • Maart: Kingston Marathon

Voel de Jamaica Vibe!

Bezienswaardigheden Kingston

Blue & John Crow Mountains

Sinds 2015 is het Nationaal Park “Blue & John Crow Mountains” een cultureel en natuur UNESCO werelderfgoed. Het park is 78.000 hectare groot en huisvest bijna alle 30 endemische vogels en meer dan 300 endemische planten. In het gebied wonen ook de zeer traditie-bewuste Maroon gemeenschappen, directe afstammelingen van de gevluchte slaven.

Bob Marley Museum

Na je bezoek aan het eenvoudige en toch indrukwekkende Bob Marley Museum aan Hope Road, weet je hoe belangrijk deze reggae koning voor Jamaica is geweest. Sinds zijn overlijden in 1981 is hij een legende. Zijn muziek en zijn naam leeft voort en kom je overal tegen.

Port Royal

Op het einde van de landtong, dat de natuurlijke haven van Kingston omsluit, staat een brok historie. Port Royal, ook bekend van de films “Pirates of the Caribbean”, is een voormalig piraten eiland dat in 1692 door een grote aardbeving en vloedgolf voor bijna 2/3 onder de zeespiegel verdween. Je kunt de verschillende overblijfselen bekijken zoals Fort George en Giddy House.

Trench Town Cultural Yard

Een bijzondere attractie is Cultural Yard, de plek waar Bob Marley, nadat hij vanuit Nine Mile naar Kingston verhuisde, opgroeide in de getto en uiteindelijk in aanraking kwam met muziek. Na een bezoek aan de Yard kun je een wandeling maken door de getto onder begeleiding van een local. Tijdens de wandeling kom je in aanraking met armoede van de wijk en is dus niet voor iedereen geschikt.


Enkele andere bezienswaardigheden nabij Kingston:
  • Plantage huis Devon House, ook bekend van het beste ijs in Jamaica.
  • Museum National Gallery
  • Bezoek het centraal gelegen plein “Emancipation Park”
  • Maak een eigen reggae plaat in een opnamestudio

Nog meer over toffe hotspots ontdekken? Check dan het blogartikel voor meer info!

Zelf je eigen reis (vlucht + hotel) samenstellen?

Airlines naar Kingston

Zelf je eigen reis (vlucht + hotel) samenstellen? Kijk dan hier.
Sluiten

Om u de beste ervaring te bieden, maken we op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden, waaronder om individuele (online) profielen op te bouwen. Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het plaatsen en het gebruik van cookies, en dat de verkregen informatie gebruikt kan worden voor profiling. Meer informatie