Best tunesie monastir
Lowest Fare Finder
WAAROM TIX?
  • Uitstekende klantenservice, 24/7 bereikbaar
  • 4 sterren op Trustpilot
  • Korting op het boeken van je hotel

Vliegen naar Monastir

Monastir, gelegen op een rotsachtige kaap aan de oostkust van Tunesië, is van oorsprong een vissersdorp dat ondertussen is uitgegroeid tot een bruisende toeristische badplaats. De mix van de westerse faciliteiten, de goudgele stranden en de Arabische invloeden, maakt dit een superlocatie voor een relaxte strandvakantie.

En mocht je even geen zin hebben in strand, dan biedt Monastir geweldige bezienswaardigheden zoals de prominent aanwezige Ribat, het mausoleum van oud-president Habib Bourguiba of slenter door de steegjes van de eeuwenoude medina met zijn kleine winkels en werkplaatsen. Vergelijk op Tix de goedkoopste vluchten op Monastir en vlieg comfortabel naar je vakantiebestemming.

Events in Monastir

In Monastir en nabijgelegen plaatsen worden de volgende evenementen georganiseerd:

  • Juli / augustus – International Festival of Symphonic Music at El Jem (klassieke muziek in amfitheater)
  • Juli / augustus – International Festival of Sousse (carnaval, kunst, dans)
  • Ramadan – Medina festival (eten, drinken, in heel Tunesië)
  • 31 December – Eid-el-Adha (‘Feast of Sacrifice’, viering van einde Moslim pelgrimstocht naar Mekka)

Luchthavens in Monastir

Wanneer je vliegt op Monastir, dan heb je de keuze uit 2 nabij gelegen luchthavens:

  • Habib Bourguiba International Airport (MIR) – afstand centrum: 5km
  • Enfitha Hammamet International Airport (NBE) – afstand centrum: 60km

Tunesië heeft nog 4 internationale luchthavens. Deze liggen verder verwijderd van Monastir en zijn vanwege de lange transfertijd niet vermeld./p>

Deze vliegmaatschappijen vliegen jou naar Monastir

Direct vliegen naar Monastir is vanuit Nederland niet altijd mogelijk, soms is 1 korte tussenstop noodzakelijk. Wel wordt direct gevlogen op Enfitha. De volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Amsterdam:

Jetair Fly vliegt vanaf Brussel/Oostende/Luik, een afweging waard als je dicht bij de Belgische grens woont. Vanuit Amsterdam word je binnen ongeveer 4 uur naar Monastir of Enfitha gebracht.

Sluiten

Om u de beste ervaring te bieden, maken we op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden, waaronder om individuele (online) profielen op te bouwen. Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het plaatsen en het gebruik van cookies, en dat de verkregen informatie gebruikt kan worden voor profiling. Meer informatie