Airlines default plane

Ga op reis met
KLM

Over KLM

Frequent Flyer Programma: FlyingBlue

Schiphol

Met thuisbasis Amsterdam Schiphol biedt KLM-Royal Dutch Airlines verreweg de meeste non-stop vluchten vanuit Nederland. Dagelijks vertrekken honderden vluchten naar bestemmingen in Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Azië en Europa. De betrouwbare service van KLM is wereldwijd bekend. Het KLM-cabinepersoneel zal er alles aan doen om uw reis voorspoedig te laten verlopen.

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij

De KLM werd in 1919 opgericht als Koninklijke Luchtvaart Maatschappij en is daarmee de oudste onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij.

Jonge vloot

KLM beschikt over een moderne vloot, die gerekend kan worden als één van de jongste in Europa. De maatschappij vliegt voornamelijk met vliegtuigen van Boeing en Airbus. Op de nieuwere Boeing 777, Airbus A330 en MD-11 vliegtuigen beschikt elke passagier over een eigen videoscherm, waar de nieuwste films op worden vertoond, spelletjes gespeeld kunnen worden en nog veel meer.

Skyteam

KLM is in 2004 gefuseerd met Air France tot Air France-KLM. De twee luchtvaartmaatschappijen blijven allebei apart actief en blijven onder hun eigen naam vliegen. KLM is tevens van het Skyteam; een wereldwijd netwerk van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen waar onder andere ook Delta Air Lines, Air France, Alitalia en Korean Air deel van uitmaken. Het samenwerkingsverband biedt de reiziger veel gemak bij bijvoorbeeld doorverbindingen. Voor Nederlandse en Belgische reizigers betekent dit bijvoorbeeld dat u met KLM naar Atlanta vliegt, waar u vervolgens overstapt op een Delta Air Lines vlucht naar Las Vegas.

Aan boord

Economy Class

Bij KLM geniet u van een heerlijke maaltijd, drankjes met of zonder alcohol en een selectie van internationale kranten, zonder extra kosten. De moderne Boeing 777-, Airbus A330- en MD-11-toestellen zijn uitgerust met een interactief entertainmentsysteem bij elke stoel. Geniet van tv-series, luisterboeken en taalcursussen, of maak een keuze uit meer dan 80 films. Bij uw stoel vindt u ook een individuele telefoon. Daarmee kunt u zelf tekstberichten versturen naar elke mobiele telefoon en elk e-mailadres waar ook ter wereld – en u ontvangt het antwoord nog tijdens uw vlucht, rechtstreeks in uw stoel. Tevens bestaat er een mogelijkheid om belastingvrij te winkelen aan boord.

Economy Comfort Zone

Sinds december 2009 biedt KLM stoelen aan in de Economy Comfort Zone. In de nieuwe Economy Comfort Zzone van KLM heeft u meer beenruimte (maar liefst 86-89 cm) en de rugleuning van de stoel kan verder naar achteren (15-18 cm). Bovendien kunt u na de landing eerder van boord omdat de zone zich vooraan in de Economy Class bevindt. De service in de Economy Comfort Zone is gelijk aan de service in de gewone Economy Class en wordt vooralsnog alleen aangeboden op lange vluchten.

World Business Class

Behalve de voordelen die World Business Class passagiers ervaren voor vertrek, zoals extra bagage vrijstellingen, speciale balies en het gebruik van de KLM Crown-lounges, is er aan boord nog veel meer te beleven. De KLM World Business Class-stoelen zijn tot 175 graden verstelbaar en beschikken over een massagestand. De stoellengte bedraagt 190 cm en elke passagier beschikt over een eigen interactief videoscherm. Het interactieve entertainmentsysteem biedt de nieuwste films, populaire series, luisterboeken, taalcursussen en heel veel meer. Met dit systeem kunt u ook berichten sturen naar elke telefoon of e-mailadres ter wereld. Als u wilt, kunt u gewoon doorwerken: uw stoel heeft een laptopaansluiting. En met de internationale kranten en tijdschriften die KLM u aanbiedt, blijft u altijd op de hoogte. In de World Business Class ontvangt u tevens een toilettasje met inhoud, zodat u fris en uitgerust op uw bestemming aankomt.